Вівторок, 19 Березня, 2024

Харків у смартфоні. Плюси і мінуси популярних сервісів

Проект держави в смартфоні успішно здійснюється в Україні, і Харків є одним з передовим містом в розробці локальних сервісів. Більш того, у багатьох містах України впроваджуються місцеві сервіси повністю схожі з вигляду і юзабіліті на харківські як через те, що над цим працюють програмісти-харків’яни. Більше роботи доводитися в цих додатках саме на створення баз даних. Як обробляти і оцифровувати масиви даних – в цьому теж показують майстер-клас харківські айтішники. Але, тим не менше вузькопрофільний фахівець може не помітити нюансів суто з іншої галузі, чому і виникають недоробки. Деякі сервіси ще проходять тестування і вдосконалюються, як кажуть «допилювати» по ходу, що теж може в деяких місцях поставити користувача в складне становище. Далі розповість kharkov-future.

Інфраструктура в смарфоні

Пріоритетами є завдання насамперед смартфононізація транспортної та комунальних сфер. Заплатити комунальні платежі за допомогою смартфона досить відпрацьоване завдання. Але, не дивлячись на програмне досконалість іноді виникають неточності в даних і в нарахуваннях.

Так, наприклад додаток Харьковенерго зручно тим, що можна через смартфон передати показання лічильника, переглянути історію платежів навіть відразу по декількох рахунках, але виявилося деяким користувачам довелося передзвонювати і розбиратися за неточності нарахування. Тобто те, що коректують оператори Харьковенерго вручну, наприклад перерахунок із застосуванням пільг, це не відразу відображається на екрані абонента.

Подібна ситуація і на додатку Водоканалу. Але істотним плюсом є те, що оплатити за «світло» і за «воду» можна без комісії, якщо на цьому ж смартфоні встановлено мобільний додаток вашого банку. Маленька проблемка в тому, що користувачі визнали додаток мало зручним і поставили середню оцінку в Плеймаркеті всього лише 3,6. Імовірно тому, що розробники функціоналу не врахували переважну аудиторію користування системою. Все таки комунальними платежами переважно займаються ні молоді люди, а їх батьки, віком під 50, які привчені до комп’ютера і виховані в цифровому стилі Віндоуса ХР. Модні інтуїтивно-зрозумілі навороти мобільних версій іноді викликають ступор у «родаків».

Кращі позначки отримав транспортний додаток CityBus Харків. Це он-лайн транспортний довідник. Він добре доопрацьований, містить базу всіх зупиночних пунктів і звичайно ж місцезнаходження транспортного засобу. Нудное очікування змінилося свободою відчуттів і дій для пасажира, який, знаючи час прибуття транспорту на зупинку, може використовувати кілька хвилин для походу в кіоск або за кавою. Транспортний додаток Харкова дуже зручний тим, що дозволить і гостю міста і харків’янину прокласти оптимальний по карті маршрут на дану хвилину, з урахуванням графіку і збоїв на лінії.

Краєзнавство в смартфоні

При поїздці на транспорті звернути згадати історію свого  ж міста дозволить туристичне додаток WeyLey – Харків і KharkivHeritage – Історія міських будівель. Воно розроблялося до для сфери туризму, але виявилося дуже популярні серед самих харків’ян. Адже дійсно, є молодь, яка хоче познайомитися краще зі своїм середовищем проживання, дізнаючись про багато локацій і будівлях вперше, предмет краєзнавства ще в освітню програму до співчуття не введений. А смачний бонус до цього краєзнавчому додатком WeyLey – Харків – воно показує кафе і ресторани швидкого харчування. KharkivHeritage розповідає про історичні будівлях Харкова, відзначаючи місця на карті щодо місця перебування. У базу внесено вже історії 120 особняків. Але поки є ще зависання при завантаженні ілюстрацій.

З додатків, які сприяють поліпшенню життя в Харкові варто відзначити офіційний додаток Портал Харків’янина. Він ще в стадії формування, тому корисної інформації там мало, але дозволяє бути в курсі подій пов’язаних з державним і комунальним управлінням міста. Важливим є те, що за допомогою цієї програми можна проголосувати на конкурсі «бюджету участі» – вибрати проект розвитку і будівництва інфраструктури, який профінансується за рахунок міськради.

7

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.