П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Масштабне реконструювання передмістя

Початок року порадував мешканців передмістя реальними справами покращення інфраструктури для народу. Далі розповість kharkov-future.

Характерно те, що масштабні реконструкції здійснювались з різних джерел фінансування. Харківське передмістя вже неодноразово відзначалось резонансно успішними проектами в селищах Рогані, Малої Рогані, Циркунів, Тернової. Новини повідомляли про будівництва та реконструкції лікарень, амбулаторій, дитячих закладів та стадіонів. Харківський район один із новаторських в провадженні енергонезалежності. Так наприклад амбулаторія в Циркунах живиться виключно за рахунок власної сонячної черепиці, а багато шкіл та адміністративних приміщень перероблено на безгазове опалення, сировину для якого збирають по території громади, перероблюючи в горючу масу гілля, комиш, жмих.  До речі, в Мерефі виділено 150 гектар під посадку дерев – спеціального виду тополів, що швидко ростуть і мають добру калорійність для опалення – це буде «полігон» сировини для опалення закладів громади, світло в яких буде за рахунок найбільшої в регіоні сонячної електростанції. Зекономлені мільйони гривень вже вкладаються в капітальну реконструкцію асфальтового покриття, будівництво тротуарів та спортмайданчиків.

5

Новина з Південного

В перші дні нового року саме з південного напрямку району надійшли гарні новини. В рамках освоєння бюджету на реформування медичної галузі реконструйовано амбулаторію  міста Південне «ЦПМД № 1 Харківського району» та поліклінічне відділення у м. Південне КЗОЗ Мереф’янської  центральної  районної  лікарні. Ці страждальні приміщення чекали капітального ремонту ще з часів горбачовської перебудови. Але з високих кабінетів увага до маленьких міст рідко доходила, а для самоврядування не було ніяких механізмів. Але незважаючи на те, що Південне ще не пройшло децентралізацію місцева влада вже змінює образ мислення, розуміючи, що громада сама повинна становитися розпорядниками своєї інфраструктури. Південноміська рада мала усіляко сприяла будівництву і скільки могла вклала у благоустрій території власні ще «недецентролізовані» кошти. Тепер медичний закладу Південного модерновий та охайний і ще якісно утеплений. Виконроб запевняє, що системи водопостачання та водовідведення зроблені заново «з нуля». Звісно, всі нові вікна та двері. У приміщенні все сучасно, і меблі і оздоблення і нове обладнання. По району буде так само реконструйовано ще кілька амбулаторій.

А доїхати до медичних і адміністративних закладів можна буде по відновленим шляхам та мостах.

Все для зручності мешканців

Для мешканців села Васищеве перші дні нового року відзначилися відкриттям руху через відновлений міст над рікою Студьонок. Міст був невдало збудований у 1969 році. Весною та осінню міст підтоплювали ґрунтові води. А коли придивились, то виявили що він не відповідає ніяким сучасним вимогам по ширині та витримуванню навантаження.

Огорожа тротуару була відсутня, також не було бар’єрної огорожі проїзної частини. Навіть з самою дамбою були проблеми, яку прийшлось частково переробляти. Фірма «Стальконструкція ЛТД» виконувала роботи  за рахунок грошей селищного бюджету та субвенції  бюджету району. Тепер мешканці проїжджають  цю частину дороги не помічаючи ніяких незручностей.

Епохальною подією перших січневих днів стало відкриття у повному форматі осучасненого сервісного відділення Пенсійного фонду у Харківському районі. Саме приміщення розташоване у центральній частині міста Харкова, але належить структурам Харківського району. На Харківщині ще мало таких осучаснених відділень і приміський пенсійний заклад став одним з найкращих в області за межами обласного центру. До речі, поки що єдиний в регіоні, де встановлене обладнання електронної черги. Це все робить Харківський район одним із найкомфортніших в області для пенсіонерів. Хоча місцеві адміністративні структури не мають ніякого відношення до цього реального покращення. Гроші на цю глобальну реконструкцію прийшли «з Києва». Особисто сам голова Пенсійного фонду України Євгеній Капінус попіклувався про таку масштабну реконструкцію. Бо місцевий бюджет обходив стороною всі проблеми та негаразди старого приміщення. Голова районного фонду Євген Нелуп розповів, що  районна влада навіть не відгукнулась на прохання зробити пандус для інвалідних колясок, про що він просив не один рік.

Все те що оновлено, осучаснено, побудовано – все зараз працює на капітальне оновлення країни, побудову України у новому форматі – дійсно країни для людей, на що ми всі дуже сподіваємось.

7г

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.