Вівторок, 19 Березня, 2024

Харківська інноваційна ІТ-компанія

Стрімкими кроками розвивається сфера ІТ-технологій, залучаючи в свої ряди все більшу кількість персоналу. В ІТ-сфері, що цікаво, працюють не лише випускники відповідних спеціальностей, але й спеціалісти різних професій. Детальніше про ті компанії, де стане можливою кар’єра в ІТ-сфері для харків’ян, розповість Харків Майбутнього.

«Plarium»

В 2009 році була заснована дана компанія, в 2017 році вона стала дочірнім підприємством австрійської групи «Аристократ».

В ІТ-компанії працює близько 700 працівників зі всієї України, з них 570 є спеціалістами з Харкова. В даній компанії спільною ідеєю поєднані більше, ніж 290 мільйонів людей по всьому світу. В портфоліо компанії можна побачити більше 20 ігор, котрі перевели на 18 мов світу. Це колекційні розробки, цікаві головоломки, дійсно багаті та відомі колекції.

Ігри компанії, її інноваційні розробки в даній сфері доступні в популярних соціальних мережах, в браузерах, на оптимізованих платформах. Проекти постійно відмічають нагородами. Хоча кращим «знаком якості» для компанії є схвальні відгуки користувачів.

Більше 1400 співробітників працюють над створення ігрового світу. Активно функціонують вісім студій в Україні, США та Росії, головний офіс компанії знаходиться в Ізраїлі. В Україні є чотири офіси, де співробітники працюють, реалізуючи плани, принципи компанії в життя. Це Харків, Одеса, Львів та Київ.

Game Analyst

В Харкові постійно проходить набір на дану позицію. Фахівець даного профілю буде займатися формуванням гіпотез, проведенням досліджень для їх перевірки, спростування чи підтвердження. Спеціаліст займається пошуком інсайтів, збирає та візуалізує дані. Всі дії направлені на те, щоб покращити продукт.

Харківський ІТ-кластер

Це масштабна харківська громадська спілка, котра об’єднує провідні ІТ-компанії, місцеву владу та вищі навчальні заклади міста. Подібне групування направлене на впровадження комплексних змін в ІТ-екосистему Харкова.

ІТ-кластер ініціює та всілякими силами підтримує ряд проектів, котрі спрямовані на розвиток ІТ-екосистеми міста. Мова йде про формування інноваційного середовища, в котрому буде розвиватися технологічний бізнес. Наразі близько 70 компаній та 45 партнерів співпрацюють в даному напрямку, вбачаючи в цьому перспективу.

До основних цілей проекту відносять просування Харкова як провідну ІТ-локацію, підтримка освіти, особливо майбутніх ІТ-фахівців. До даного переліку відносять також прагнення громадської організації трансформувати Харків в ІТ-центр міжнародного масштабу. Поки команда однодумців стрімко рухається в даному напрямку.

Місією громадської організації є розвиток сприятливого середовища для ІТ-бізнеса в регіоні. Варто нагадати, що ІТ-кластер розпочав свою діяльність в 2015 році, поштовхом до цього стали ризики цілісності кордонів Харкова. Засновники були вкрай стурбованими через те, що відбувався масовий відтік ІТ-фахівців з міста та з України в загальному.

Можна з впевненістю сказати, що це чудова ініціатива, котра займається впровадженням необхідних проектів. Вже запущені освітні програми, серії професійних заходів та сервісів всередині кластера.

Орієнтир для подальшого розвитку залишається сталим, полягає в зростанні ІТ-спільноти та розвитку ІТ-екосистеми.

Харківська ІТ-компанія

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.