Понеділок, 29 Квітня, 2024

Харків карантинний, чи є життя без метро

Як відреагували харків’яни на введені карантинні заходи, і які незручності доставило мешканцям міста закриття метро, пише kharkov-future.com.ua.

Згідно з постановою уряду почали закриватися торгові центри та інші громадські заклади. І якщо до закриття закладів громадського харчування харків’яни приготувалися декількома днями раніше, зробивши домашні запаси, то до закриття метро багато виявилися не готові. Колапсу з ранку 18 березня додало те, що приміські маршрути працювали до 12 дня, відповідно передмістя ще з раннього ранку ринуло у термінових справах, хто, розраховуючи впоратися до 12, а хто вже розраховуючи на таксі по поверненню. За повідомленнями очевидців і соціальних мереж безліч народу до останнього, до 12 юрмилися на приміських терміналах, але виїхати всім не вдалося.

У багатьох харків’ян, які працюють на комерційних виробництвах, робочий графік не залежить від карантинних заходів. Якщо в цеху є замовлення, то його треба виконувати, карантин пролетить швидко, а замовників підводити не можна, та й собі не хочеться залишатися без зарплати. У приватних роботодавців просто немає тих грошей, які вони можуть виплачувати за простій, як це можна зробити в бюджетній сфері.

Передмістя зупинилося. По різному трактувалося положення закону про приміські маршрути. І якщо з електропоїздами було відразу зрозуміло, що все – їх не буде, то маршрутники найближчого передмістя ще з’ясовували питання як можна їздити, скільки людей брати тощо.

Але якщо припустити, що в районах метро «Холодної Гори», «Героїв Праці», «Гагаріна» тисняви ​​в трамваях і тролейбусах створювали «понаїхавши» мешканці передмістя. То тисняви ​​у трамваях і тролейбусах у глибині мегаполісу нічим як нехлюйством транспортників не поясниш. Соцмережі наповнилися відеороликами переповненого електротранспорту, який на зупинках ледве закриває двері, причому велика кількість, як зазвичай, пенсіонери. Обіцянки того, що на зупинках поліцейський контролюватиме «скажених бабок» поки здаються нереальними, не впоратися ніякому «ОМОНу» – представити те що поліцейський проситиме вийти «зайвих» пасажирів із салону обернеться повною зупинкою всього електротранспорту і причому всюди.

Здавалося логічно, що транспортники мобілізуються – але ж ні! Кілька відео з популярних харківських інстаграмів свідчать про те, що трамваї почали ходити ще рідше, ніж в звичайні дні!

Реакція міста і керівників транспортників все-таки є, але як завжди схаменувся в останній день. Скликається екстрена нараду керівників транспортної інфраструктури для термінової зміни маршрутів руху транспорту і виведення додаткових автобусів за маршрутами закритого метро.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.