П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чергова сотня мільйонів гривень для реконструкції парків. На що цього разу?

Харківська міська рада затвердила додатковий бюджет для реконструкції скверу на майдані Свободи, а також на облаштування прилеглої території. Сумарно на це піде близько півтори сотні бюджетних коштів. Далі на kharkov-future.

Новий фонтан на майдані Свободи

До сайту системи публічних закупівель «Прозорро» кілька днів тому додали оновлений кошторис будівельних і оздоблювальних робіт із реконструкції скверу між корпусами ХНУ ім. Каразіна.

Основні аргументи з приводу цього рішення прозвучали досить розмито: головним чином у міськраді наголошують на зміни у документації, які викликані прагненням створити «належні умови» для подальшого продуктивного розвитку цієї ландшафтно-рекреаційної зони. Що саме входить до «належних умов» і чому вони не були забезпечені на попередніх стадіях проектування не уточнюється, однак відомо, що вартість оговорених робіт складатиме близько ста мільйонів у національній валюті.

Що саме буде зроблено? Старий асфальт, який поклали кілька десятків років тому і вже зняли, замінять на підсилене гранітне покриття. Щодо самого фонтану, то він буде облаштований аж сімома кільцевими водними системами. До переліку робіт з облаштування фонтану окрім вищезгаданого також вийде власне проведення нових труб і під’єднання їх до загальної системи водопостачання. Не обійдеться новий сквер і без місць для відпочинку: лавки, урни і газон також увійдуть до цієї чималої суми.

Якщо пройтися повз цього скверу зараз і зазирнути за паркан, то можна побачити що будівельники вже розчистили досить велику територію для нового будівництва і встановили ліхтарні стовпи. Виконана на даний момент робота обійшлася міському бюджету у 38 мільйонів гривень. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.