П’ятниця, 19 Квітня, 2024

"5 вагонів за ціною одного нового" : у харківському метро запускають новий поїзд

Найближчим часом, користувачі метрополітеном в Харкові зможуть проїхатися в новому поїзді. Холодногірською лінією курсуватимуть 5 оновлених вагонів, їх запуск планують здійснити до кінця цього тижня. Більш докладно розповість “Kharkiv Future”.

За словами мера Геннадія Кернеса, новоспечені вагони були реконструйовані харківськими працівниками, і відповідають всім критеріям та нормам інклюзії, сучасного інтер’єру та безпеки. Так само, виходячи зі сказаного, термін служби поїзда повинен скласти не менше, ніж 20 років.

Безперечно, очевидні зовнішні зміни: тепер поїзд оснащений новими, більш зручними та м’якими сидіннями, сучасною системою очищення повітря, екраном з рядком, що біжить та сповіщує пасажирів про назву станції, та навіть клімат контролем, що є однозначною перевагою. Реновацію пройшли несучі конструкції, система пожежної безпеки, були встановлені камери відео спостереження з метою запобігання порушень, що нажаль, є великою проблемою, як каже Геннадій Кернес. Інтер’єр виконано в синіх відтінках. Створено комфортні умови робити і в кабіні машиніста. Великим плюсом є наявність окремих місць для людей з обмеженими можливостями, а також для мам з колясками. 

Крім цього, зміни помітні і у внутрішньому оснащенні поїзда: під час руху він видає менше шуму і швидкість, з якою від долає відстань між станціями помітно збільшилася. Все це за рахунок зміни моторного обладнання на більш потужне. Мер зазначає, що реконструкція цілого поїзда є дуже вигідною, адже обійшлася у 50 мільйонів гривень, що рівносильно покупці всього лише одного нового вагона.

У метрополітені проінформували, що подібне оновлення поїздів відбувається вже протягом тривалого часу, а саме – чотирьох років. За цей період, робітники встигли вдихнути нове життя у 4 потяги, і зупинятися на цьому не збираються. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.