П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ветеран праці з Харкова святкує власне 100-річчя

Харків’янин Олексій Кременчузький, ветеран праці, 12 квітня відсвяткував своє сторіччя. Представники адміністрації Київського району Володимир Івлєв та Віктор Сірик приїхали привітати ювіляра з таким знаковим святом та вручили йому подарунки та почесну грамоту.

Пан Олексій, повідомляє  kharkov-future.com.ua, народився 12 квітня 1919 року в селі Дубове Царичанського району Дніпропетровської області. Нагороджений орденами Червоної Зірки, «За відвагу» ІІІ степеню та безліччю різними медалями. До початку Другої світової війни служив на Кавказі в прикордонних військах. Під час війни брав участь у визволенні Дніпропетровська, Белграда, Будапешта, дійшов до Берліна. Після війни працював водієм на різних підприємствах Харкова. На пенсію вийшов у віці 74 років.

Варто зазначити, що, незважаючи на поважний вік, Олексій Юхимович продовжує вести активний спосіб життя. Він грає на музичних інструментах та пише вірші. Його дочка, Люба, розповіла, що таємниця довголіття батька – в оптимізмі. Саме позитивний настрій допоможе не втратити віри в краще. З таким оптимізмом Олексій Юхимович зустрів гостей: прочитав вірші українською та німецькою мовами, а також зіграв на баяні для присутніх. Дочка розповіла, що її батько – дуже добра людина. Він завжди допоможе, підтримає, завжди радий гостям. До того ж ювіляр дуже скоромний, ніколи не нарікає на життя, адже вважає, що є люди, які живуть гірше. Тому варто радіти тому, що Бог дає.

Щороку Рада ветеранів вітає усіх, хто пройшов війну, з Днем Перемоги та Днем визволення Харкова.

Представники адміністрації відзначили, дожити до такого поважного віку – приклад для кожного. Переповнює гордість, що випала честь познайомитися з людиною, яка пройшла тяжкий шлях життя, змогла не втратити любов до життя.  

Щиро вітаємо ювіляра та бажаємо йому міцного здоров’я!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.