Вівторок, 23 Квітня, 2024

Соціальний туризм для Харьківщини

Туристичні напрямки повинні бути доступні для всіх харків’ян. Соціальний туризм спрямований на малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей, студентів, школярів, пенсіонерів, людей з інвалідністю та ветеранів, інших соціально незахищених верств населення.
Про це розповіла директор ОКЦ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок. «Соціальний туризм – це туризм, доступний кожному громадянину. Незалежно від віку, статі, здоров’я та соціального стану людина може подорожувати. Це такі цільові групи, як малозабезпечені та багатодітні сім’ї, ветерани війни і праці, ветерани АТО, люди поважного віку. І в цьому напрямку Харківщина веде потужну роботу », – цитує Холодок сайт kharkov-future.com.ua.
У центрі стартував спецпроект під девізом «Відкрита долоня». Спочатку проект був заснований як допомога в реабілітації колишніх в’язням, яким було б легше та швидше реабілітуватися завдяки екскурсіям та поїздкам. Але потім було прийнято рішення розширити рамки проекту. На території Харкова і області почали проводити безкоштовні екскурсії. На добровільних засадах їх обслуговують екскурсоводи-професіонали, які цікаво розповідають про різні красоти і захоплюючих місцях регіону. Також були запропоновані різні туристичні маршрути по місту і області для різних категорій населення: для туристів, які мають проблеми зі слухом, зором, опорно-руховим апаратом, а також для населення, що не має достатнього рівня фінансового прибутку або накопичень.
Для популяризації туризму і загальнодоступності для різних верств населення, в Харкові проводять різноманітні акції, спрямовані на пізнавальне проведення часу, такі як День відкритих дверей в музеях і на виставках. У ці дні відвідувачі мають можливість прослухати безкоштовні екскурсії, ознайомитися з експонатами виставок і музеїв.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.