П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Послуги телемедицини

У шести районах Харківщини з’являться послуги телемедицини.З 11 лютого в Балаклійському, Барвінківському, Красноградському, Краснокутському, Харківському і Чугуївському районах почнеться впровадження телемедицини для жителів сіл.
За повідомленням прес-служби ХОДА kharkov-future.com.ua дізнався, що початок тестування системи телемедицини планується з 20 лютого.
На базі пілотних районів будуть проведені тренінги для медиків інших районів області. Навчання лікарів первинної ланки триватиме до 25 лютого.
В даний час проводяться тестові телеконференції. 8 та 9 лютого лікарі дерматологи другого і третього рівнів надання медичної допомоги провели консультації жителям сіл із захворюваннями шкіри. Отримані результати будуть використані при розробці протоколів надання телемедичних консультацій.
Основними завданнями регіональної служби телемедичних послуг, створеної на Харківщині, є створення захищеної приватної мережі медичних установ, віртуального дата-центру, поштової служби, системи відеоконференцій і передача медичної інформації в режимі реального часу.
28 ЦПМСП області з 36 вже об’єднані в приватну захищену мережу. Решта центри планується приєднати до 1 березня. За рік планується приєднати медичні центре другого і третього рівня. Технічна документація на створення системи комплексного захисту інформації мережі, розроблена КП «Харківські обласні комунікаційні мережі», вже надана на експертизу до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України для отримання сертифіката.
У Харківській області складено списки лікарів, які проводитимуть телемедичні консультації жителям сіл. У списки увійшли 17 лікарів, це кардіологи, пульмонологи, ендокринологи і дерматологи. Крім того визначені 18 фахівців другого рівня, які вдосконалюю механізм організації телеконференцій з лікарями первинної ланки.
Впровадження пілотного проекту підтримується лікарями первинної ланки. На їхню думку, до проекту повинні бути підключені також онкологи, фтизіатри, хірурги, урологи, інфекціоністи, а також лікарі обласних лікарень, які надають медичну допомогу дітям.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.