Субота, 20 Квітня, 2024

Інспектори з паркування: Харків

Початок 2019 року охарактеризувався у Харкові появою інспекторів з паркування.  Відтепер контроль буде не тільки на дорогах, а й на громадських і державних парковках.  Детальніше розповість Kharkov-Future.

 Інспектори по парковках з’явилися завдяки закону «Про реформування сфери транспортних засобів».  Вони не просто паркувальники, до яких городяни звикли за останні роки.  Тепер вони є службовцями муніципальної поліції.  Навіть щоб стати інспектором, потрібно пройти через ряд випробувань: конкурс, навчання, курс, екзаменаційна робота і випробування на практиці, додаткове стажування, присяга … Інспектори по паркувальних майданчиках, як і за кордоном – мають право штрафувати за порушення правил парковки, виносити постанови за неправильну  парковку автомобільних засобів пересування.  І не тільки автомобільних – взагалі засобів пересування.  Вони можуть виписати штрафи так само і велосипедистам, мотоциклістам, машинам з причепами, і навіть кінноті.  Інспектори озброєні фотоапаратами і відеореєстраторами, планшетами із спеціальним програмним забезпеченням і єдиною електронною базою, в яку будуть вноситися всі порушники.  За діяльність інспекторів відповідає міська влада в кожному місті або ж населеному пункті.

 Важливим фактом є наступний: інспекторам з паркування категорично забороняється приймати гроші готівкою за штраф і за парковку.  А також заборонений особистий контакт крім випадку, коли водій просить допомоги у інспектора з вирішенням питання про паркомат або оплату його через мобільний додаток.  Поліцейським так само надали право приймати діяльність у виявленні порушників з паркування, але правила і для інспекторів і для них однакові.

 Таким чином, в Харкові вже з’явився цілий ряд інспекторів з паркування: вони одягнені у формений одяг з нашивками.  В даний момент в Харкові їх всього шість, але передбачається поповнення до 42 осіб.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.