Четвер, 28 Березня, 2024

Поширення центрів надання адміністративних послуг у Харкові

Під час брифінгу 12 лютого директор Департаменту конкурентоспроможності Харківської обласної міської адміністрації повідомила, що мережа центрів надання адміністративних послуг розшириться в 2019 році.  Детальніше розповість Kharkov-Future.

 Надія Кривицька – директор департаменту, – заявила на черговому брифінгу, що Харківський регіон прагнув до участі в програмі У-Лід Європа.  Ця програма – одна з найбільших в сфері міжнародної технічної допомоги.  Для України вона важлива в першому плані в якості головної підтримки в децентралізації влади.  У-Лід складається з декількох частин: одна займається підготовкою грунту для регіональної політики, а друга – розширенням надання послуг адміністративних органів влади.

 У конкурсі, де головним виграшем була участь в програмі брали участь близько тридцяти міських рад Харківської області.  Богодухів, Вовчанськ, Дергачі, Ізюм, Куп’янськ, Балаклія, Люботин, Барвінкове, Чугуїв, Краснокутськ та інші.  Після розподілу голосів конкурсу, перемогу здобули Мерефи, староверской, а так само Первомайський.

 Виграшем є програма розвитку, а також – розширення центрів адміністративних послуг, в яких жителі зможуть вирішувати свої нагальні питання, проходити реєстрацію і вирішувати інші побутові і комунальні питання.  Всього центральні адміністративні центри зможуть надати громадянам України 87 послуг.

 Нагадаємо, що за січень в Харківській області було відкрито два нових центру надання адміністративних послуг: в Ізюмі і Старосалтівському окрузі.  Таким чином, розширення мережі планується за участю в програмі, а так само за рахунок міської та обласної казни.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.