Четвер, 28 Березня, 2024

Харків'яни за безпеку для пішоходів

Харків’яни ініціювали ще більші заходи безпеки для пішохідних переходів – так, в січні 2019 року з’явилася відповідна петиція з пропозицією харків’ян про поліпшення ситуації на дорогах.  Детальніше розповість Kharkov-Future.

 На сайті міської ради з’явилася петиція, в якій городяни просять забезпечити максимальну безпеку на дорозі, а саме – в зонах пішохідних переходів.  Вимоги в петиції такі:

  мораторій на будівництво над-під земних переходів, оскільки, за словами автора петиції, в місцях, де діють кілька видів переходів одночасно, водії не помічають зебру;

  продублювати всі існуючі переходи зебрами, так як пішоходи не замислюючись, перебігають через дорогу; 

 забезпечити висвітлення всіх до єдиного переходу в темний час доби;

  підняти рівень пішохідного переходу до рівня тротуару і встановити лежачих поліцейських на під’їздах до них;

 демонтувати металеві паркани на вулицях, так як за словами автора петиції – це створює додатковий травматизм у разі аварії;

 обмежити парковку в 50 метрах від пішохідного переходу з усіх боків, щоб водії краще бачили ситуацію;

 в транспортній мережі міста віддати перевагу пішоходам, велосипедистам і громадському транспорту.

 В даний момент петиція ще не набрала 5000 підписів, що є ключиком для розгляду пропозиції міською радою.  Жителі міста поставилися до цієї пропозиції двояко – адже, там, де обладнаний підземний або надземний перехід – активний рух автомобілів, але все ж погоджуються, що для пенсіонерів та людей з обмеженими можливостями продублювати такі види пішохідних переходів потрібно.

 Нагадаємо, що кожен городянин може залишити свою пропозицію щодо поліпшення міста у вигляді петиції на сайті міської ради, і якщо вона набере 5000 голосів за три місяці – пропозиція буде розглянута міською радою.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.