П’ятниця, 29 Березня, 2024

На лікарні Харкова за три роки витратили грошей як на пів Саду Шевченка

За даними документів про бюджет міста Харкова за останні майже чотири роки на реконструкції, ремонт та оснащення лікарень виділили суму, що значно менша за річний кошторис ремонтних робіт в Саду Шевченка. На що саме виділялися гроші і як так вийшло розказуємо далі. Далі на kharkov-future.

Як повідомляють у Харківському антикорупційному центрі, сумарно підряди на ремонт лікарень обійшлися бюджету у приблизно 300 мільйонів у національній валюті, з яких понад 30 мільйонів пішло на міську дитячу лікарню №5, 17 мільйонів витратили на ремонт лікарні швидкої та невідкладної допомоги, 23-тя дитяча та 6-та міська поліклініки оновились на 13 мільйонів кожна, а 13-та, 28-ма, студентська і 19-та дитяча лікарні отримали разом близько 50-ти мільйонів гривень. Стосовно деяких договорів поліцією відкриті кримінальні провадження через підозру у фінансових махінаціях.

Комплекс ремонтних робіт для кожної з лікарень був різний: десь робили капітальний ремонт, десь ремонтували внутрішні технічні системи (світло, водопостачання), часто ремонтували фасад будівель, або ж бралися за ремонт окремих корпусів чи відділень. Також за даними ХАЦ, контракти на ремонт лікарень отримували одні й ті самі фірми, причому більша частина із загальної суми договорів не була використано і відповідно не сплачена компаніям-підрядникам.

Однак всі ці кошти не змогли б покрити витрати на реконструкцію Саду Шевченка, роботи над яким завершились минулоріч і обійшлися бюджету у понад 600 мільйонів гривень. Ще раз зауважимо: вищезгадані суми на ремонт лікарень – це кошти, що виділялись впродовж 2017, 2018, 2019 і неповного 2020 року, тобто замість парку можна було б щороку виділяти на такі важливі об’єкти втричі більше бюджетних коштів. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.