Вівторок, 19 Березня, 2024

Обстановка на шляхах Харківщини

Погодні примхи в Харківському регіоні перейшли в непередбачувану стадію – це коли сама природа не може зрозуміти чого вона хоче плюса або мінуса. Дуже складно спрогнозувати синоптиків, коли коливання в 2 градуси перейде з формального плюса на точку замерзання води. Звідси і несподіванки на дорогах області. У минулі два дні на міжрайонних дорогах додав проблем сильний вітер, яким місцями завдав снігу на проїжджу частину. Коливання температури швидко переходили в мінус. Також на деяких підйомах були проблеми із заїздом великовантажних автомобілів. Як завжди в такий час викликали побоювання у великих вантажівок підйоми найближчого передмістя в районі Покотилівки, Люботина і за Мерефою, пише kharkov-future.com.ua.

Дорожники області видають обнадійливу інформацію, повідомивши, що на дорогах області державного значення забезпечений, замети підчищені, суміш розсипана. Під особливим контролем знаходяться ділянки траси складного рельєфу – Харківська область характерна своїми спусками-підйоми.

 «Зараз на державних дорогах області працює 115 одиниць спецтехніки, задіяно 160 робітників. Робота спрямована на очищення проїжджої частини, ліквідацію снігових заметів та ожеледиці на дорогах. Вночі на обробку покриття використано 314 куб. м піщано-солевої суміші і 105 т технічної солі», – повідомили в Службі автомобільних доріг  Харківської області. Але тим не менше попереджають бути обережними і уважними капризам погоди.

 «Працівники дорожніх підприємств цілодобово відстежують ситуацію на дорогах – як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження. Визначено найбільш ймовірні місця скупчення великовантажних транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка, здатна до буксирування», – кажуть шляховики.

Погодна ситуація до кінця тижня буде складна в тому плані, що один циклон буде відразу зміняться іншим. У сьогоднішню ніч через зміну циклонів в деяких степових районах області виникло різке зниження температури. Тому САД рекомендувало великовантажним автомобілям провести ніч в місцях відстою.

І якщо на основних дорогах, судячи зі звітів, суміш підсипана, то з настанням сутінків 12 лютого всі одно треба уважно придивлятися до стану дороги – дія другого циклону ввечері призведе до різкого опускання температури до мінус 3.

На жаль діджиталізація ще не дійшла до сфери моніторингу зимових автошляхів. Немає ніякого мобільного додатка для водіїв, де можна було онлайн залишати інформацію про слизьких або нерозчищених ділянках. По-старому, як в доцифрові часи для зворотного зв’язку вказано «міський» номер диспетчера: (057) 336-77-00, навіть про короткий номер за стільки років не подбали.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.