Середа, 24 Квітня, 2024

У Харкові перейменують станцію метро «Московський проспект»

Не так давно робітники заводу ПТ «Турбоатом» звернулися з петицією до Харківської міської ради з проханням перейменувати станцію метрополітену «Московський проспект» в однойменну з заводом «Турбоатом». Опублікована на сайті міськради петиція за кілька тижнів зібрала необхідні для розгляду міським головою і п’ять тисяч голосів, повідомляє «Харків Майбутнього».

Харківський міський голова Геннадій Кернес ознайомившись із суттю прохання харків’ян в своїх соціальних мережах анонсував перейменування станції метрополітену «Московський проспект».

Як повідомляється в його пості в соціальній мережі facebook, новою назвою цієї станції метро стане «Турбоатом», як і вимагали які подали заяву заводчани. Однак не все так просто і для реалізації проекту перейменування необхідно дотримати всі процедури, тому питання перейменування буде спочатку розглянутий на сесії Харківської міської ради 16 жовтня.

Сам Кернес підтримує ідею перейменувати станцію і дати їй саме таку назву, оскільки завод «Турбоатом» є одним з флагманів машинобудування міста, відомим далеко за його межами.

У той же час в Харкові до сих пір триває «протистояння» з приводу перейменування проспекту імені Петра Григороенко (колишній проспект імені маршала Жукова) назад в проспект імені маршала Жукова. Нагадаємо, що Харківська міськрада перейменувала проспект назад, однак зіткнувся з активною громадянською опозицією і надалі за позовами активних харків’ян суд ухвалив про незаконність такого перейменування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.