П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Місто в смартфоні: в Харкові обіцяють зробити оплату всієї комуналки в мобільних додатках

Харківська мерія презентувала новий спосіб оплати послуг зі сфери ЖКГ, паркувальних місць і навіть велосипедів. У місті планується створення мобільного застосування, в якому харків’яни зможуть оплатити будь-які послуги, що надаються комунальними підприємствами прямо зі свого смартфона.

Про це заявив мер Харкова Геннадій Кернес, повідомляє kharkov-future.

Він розповів, що міськрада вже підписала меморандум з представниками компанії «Visa», які і будуть розробниками даної системи. Варто відзначити, що, наприклад, в столиці України Києві така практика існує вже давно. Жителі міста оплачують проїзд в метрополітені, трамваях і тролейбусах за допомогою безконтактних банківських карток, оплачують комунальні платіжки і паркінги з телефону і за відгуками дуже задоволені такою системою.

«Концепція «Розумного міста» передбачає максимальний перехід на цифрові платежі. Це безпека, прозорість руху коштів і головне – зручність для людей», – зазначив Геннадій Кернес.

Варто зазначити, що конкретних термінів реалізації проекту заявлено не було, але однозначно не варто очікувати вводу системи до кінця 2019 року. Проте, в компанії «Visa» відзначили, що готові в найкоротші терміни оснастити харківські термінали всім необхідним для запуску системи.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.