П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Харкові «прочіпують» будівлі, побудовані легендарним архітектором

У Харкові з’являться ще шість пам’яток архітектури, які будуть прочіповані спеціальними кодами з інформацією для туристів, повідомляє Харків Майбутнього.

Шість будинків, які відносяться до історичних пам’ятників будуть внесені в базу і тепер під час екскурсії, прочитавши смартфоном код зі стіни будівлі можна буде отримати всю інформацію про будову. Ця ініціатива була схвалена харківської мерією після звернення городян з пропозицією про створення нового екскурсійного маршруту.

Так, до міської ради звернулася доцент кафедри туризму і готельного господарства Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова Олена Угоднікова. Вона висловила прохання встановити спеціальні таблички з QR-кодами на будівлі, які були спроектовані і побудовані знаменитим харківським архітектором А.Н. Бекетовим.

Вона висловила прохання встановити спеціальні таблички з QR-кодами на будівлі, які були спроектовані і побудовані знаменитим харківським архітектором А.Н. Бекетовим.

При скануванні цих кодів смартфоном кожному городянину буде видаватися інформація про будову, історію його створення. Крім цього, ті будівлі, на які нанесуть коди становитимуть собою туристичний маршрут і історії будинків будуть взаємопов’язані. Сам екскурсійний маршрут був розроблений і створений студентами університету міського господарства, і він включає в себе шість будинків.

Для проведення екскурсій по бекетовского місцях таблички встановлять на Будинку вчених (вул. Жінок-Мироносиць, 10), Будинку архітекторів (вул. Дарвіна, 9), бібліотеці ім. Короленка (пров. Короленка, 18), колишньому особняку професора Дмитра Алчевського (вул. Жен-Мироносиць, 13), особняку професора Миколи Сомова (вул. Максиміліанівській, 11), Харківському автотранспортному коледжі (пл. Конституції, 28).

Також варто відзначити, що в Харкові «прочіпованними» будівлями також є Держпром і дзеркальний струмінь.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.