Четвер, 25 Квітня, 2024

Як оновили символ міста Харкова – сад Шевченка

Парк Шевченка – колись природний дубовий гай, був закладений на початку XIX ст. Василем Каразіним (засновником Харківського університету) і мав назву Університетський парк. В історії парку також є період, коли вхід за відвідування був платним. Навіть і таке було. Далі розповість “Харків Майбутнього”.

У 1935 році в парку був встановлений пам’ятник українському письменнику Т.Г. Шевченку. Парк отримав нову назву сад ім. Т.Г. Шевченка.

Влітку 2016 року сад був закритий на відновлення.

І ось 17 липня 2019 року відбулося урочисте відкриття оновленої центральної частини саду Шевченка.

парк

Що чекало гостей та мешканців міста в новій частині саду?

Величезне багаторівневе озеро з фонтаном в якому плавають лебеді, каскадний водоспад, кований місточок, білосніжні паркові альтанки, лавочки та ліхтарі навколо озера.

З’явилися дві зелені зони з грапу “Арка закоханих” та “Лабіринт”.

Кожен відвідувач змог відчути себе героєм картини Рєпіна. Чому? Тому що в саду встановлено незвичайний пам’ятник у вигляді фотозони художнику, який народився на Харківщині Іллі Рєпіну. Тож приходьте і ставайте персонажами нових полотен.

Ті, хто дочекався вечора, побачили як підсвічується вся ця краса, особливо озеро.

Кількість людей, які відвідали сад Шевченка в день відкриття була колосальна! Таке зазвичай буває на міських концертах.

До частини озера, де знаходилися лебеді було не підійти.

Повністю відновлений сад, міська влада обіцяє представити до Дня міста Харкова. І натякають, що сад Шевченка стане візитівкою міста.

Не менш важливий момент у всій цій історії, що жодне дерево в саду  не постраждало. Адже сад є ботанічною місцевою пам’яткою. В саду Шевченка понад 20 дубів яким більше 200 років.

Геолокація:

Розташований сад Шевченка в центрі Харкова між Сумською та Клочківською вулицями. Адреса: Сумська, 35. Транспорт: метро: Майдан Конституції, Держпром-Історичний музей.

Автор – Оксана Носенко.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.