П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Прилади нові, інспектори старі

Патрульні інспектори Харкова вже кілька днів користуються новими приладами «TruCam», які дозволяють визначити швидкість автомобіля, що рухається і, в разі її перевищення, зафіксувати номер порушника. Прилади були створені фахівцями американського аерокосмічного агентства NASA і вже використовувалися на території України, інформує kharkov-future.com.ua. Деякий час був потрібен для їх експериментального використання, потім для вивчення і, нарешті, для впровадження. Але любителі швидкості швидко знайшли лазівку в законодавстві і через суд домоглися заборони використання цього «чуда ворожої техніки» на території України.
Тепер ми можемо спостерігати другу серію картини «TruCam» повертається … »
Переваги даного приладу перед попереднім побратимом з берегів Неви «Візиром» (ім’я-то яке слов’янське!) Відчутні. У ньому використаний принципово інший спосіб визначення порушників. Замість радіолокаційного методу роботи, новий прилад має лазерне наведення. Таким чином виключається можливість визначення швидкості одного автомобіля, а фіксації на знімку іншого.
Але наші старі інспектори з нової поліції все також вважають, що «… з ним потрібно попрацювати деякий час, щоб все налагодилося».
Воно й зрозуміло. Адже перед тим, як взяти знак «40» і стати в темному куточку, необхідно провести деякі рухи тіла з приладом. А точніше, провести його налаштування, вказавши “дурному” агрегату свої особисті дані, час доби, погодні умови, режим фіксації (зустрічне чи попутне напрямок руху), а також дистанцію, з якої робиться фотознімок (оптимально 70 м). Далеко не кожному представнику, який плутає температуру кипіння води з прямим кутом, під силу внести відповідну інформацію в прилад. Радує те, що прилад оснащений системою GPS, яка точно визначає місце фіксації порушення з зазначенням широти і довготи.
Звичайно, новий прилад володіє деякими обмеженнями. Так, межа швидкості складає всього 320 км / ч. Хочеться сподіватися, що розсудливі люди не будуть гнівити Бога, розганяючись на наших дорогах до такої швидкості.
Дистанція, на якій працює прилад, становить від 15 до 1200 м. Безумовно, в даному випадку спрацьовує людський фактор. З відстані в 1 кілометр складно визначити, чи перевищує транспортний засіб швидкісний ліміт, чи ні. Інспектор повинен навести лазерний промінь точно на транспортний засіб і, в разі перевищення встановленого швидкісного ліміту, на дисплеї загоряються червоні цифри з зазначенням швидкості порушника. Далі справа техніки і терпіння. Коли транспортний засіб, що утримується в прицілі «TruCam», наблизиться на відстань, з якого можна буде зробити знімок, все відбудеться автоматично. Виняток становлять лише ті випадки, коли при фотознімку номер порушника буде перекритий іншим автомобілем.
Найближчим часом передбачається, що інспектори з пристроями «TruCam» стоятимуть в найбільш проблемних місцях: на проспекті Гагаріна, Бєлгородському шосе і двох трасах – М-18 «Харків-Сімферополь-Ялта» і М-03 «Київ-Харків-Довжанський».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.