Субота, 20 Квітня, 2024

Французи та німці про Харків

Думка іноземних гостей про Харків різноманітна та позитивна.  Kharkov-future зібрали найбільш інтригуючі відгуки приїжджих, а також іноземців, які живуть за кордоном про наше місто.

 Почнемо з відомих фактів, які, так чи інакше, притягують мешканців інших країн до нашого гостинного міста.  Як відомо, освіта у Харкові обходиться набагато дешевше, ніж в інших європейських країнах, але в той же час, на голову вище у деяких сферах.  Це сприяє приїзду бажаючих здобути вищу освіту.  Нагадаємо, що Харків налічує близько 25 іменитих вищих навчальних закладів. Студенти з різних країн можуть отримати житло і перебувати, за їхніми словами, в більш безпечному місті, ніж, наприклад, Київ, Москва чи Пітер.

 Вів’єн, глава французького культурного центру у Харкові признається, що на його Батьківщині мають туманне уявлення про місто.

 «Вони думають, що воно сіре та дуже індустріальне.  Я, натомість, знайшов місто дуже тихим, великим та чистим »

каже молодий чоловік. Він дуже тепло відгукується про місцевих мешканців, які допомогли йому облаштуватися у місті. Так само, глава французького культурного центру був вражений українською кухнею, і навіть готує борщ для своєї сім’ї у Франції.  Він зізнається, що йому подобається традиція випадкових зустрічей і знайомств в переїздах: налагодити контакт, щиро поговорити, відкритися малознайомим людям тут легко – француз називає це все безкоштовною психотерапією.

 Продовжимо нашу розповідь разом із Мартіном з Німеччини.  Він став свідком того, як розвивалася індустрія у Харкові, і як стрімко місто заповнилося вишуканими ресторанами, у яких він нерідко любить поїсти.  Йому так само подобається харківське метро, ​​у якому можна комфортно пересуватися навіть у самий пік трафіку.  Мартін тепло відгукується про природу, яка оточує Харків, за його словами, вона подобається йому тим, що у гарному сенсі слова «дика», незаймана, не позбавлена ​​своєї первісності. Мама Мартіна заявила про те, що знаходить жінок Харкова дуже охайними та доглянутими, добре одягненими.

 За нашими опитуваннями, іноземці вважають Харків дуже великим містом на првильному русі, з креативною молоддю та великою кількістю позитивних подій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.