Субота, 27 Квітня, 2024

Харків отримав високі оцінки в рейтингу інвестиційної привабливості

Рейтингове агентство BI-Rating оцінило місто Харків в рейтингу інвестиційної привабливості на рівні invАА. Про це далі розповідає «Харків’янка» з посиланням на офіційний сайт агентства.

В ході аналітичних досліджень рейтингове агентство опрацювало інформацію соціально-економічного розвитку міста, дані статистики, звіти казначейства, а також дані, які знаходяться у відкритому доступі.

Так, за перші шість місяців поточного року обсяг освоєних капітальних інвестицій виріс майже на третину в порівнянні з першим півріччям 2017 року і склав більше п’яти мільйонів гривень. За той же період майже на двадцять відсотків (до сорока одного мільярда гривень) зріс обсяг реалізації промислової продукції. Також на двадцять відсотків збільшились і власні доходи бюджету Харкова. Основними джерелами наповнення міського бюджету в 2018 році став прибутковий податок, акциз, а також місцеві податки і збори.

Залишається харківський бюджет одним з небагатьох в країні бюджетів-донорів. У першому півріччі Харків забезпечив державну казну реверсної дотацією на суму більше, ніж в сто мільйонів гривень.

Фахівці IBI-Rating прогнозують, що в майбутньому зростання інвестиційного потенціалу Першої столиці буде позитивним. Вони пов’язують це з постійним розвитком економіки Харкова. Аналітики відзначають, що позитивно впливають на подальше зростання інвестиційної привабливості і такі чинники, як вигідне розташування, зростання внутрішнього попиту і присутність в місті ресурсів, в тому числі трудових.

У Харківській міській раді зазначають, що висока оцінка рейтингового агентства пов’язана з наявністю в місті стабільних джерел наповнення бюджету. Вони гарантують фінансування всіх зобов’язань міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.