Четвер, 25 Квітня, 2024

Чим здивують Харків: бездротові тролейбуси і генетичний паспорт новонародженого

Харківщина є одним з передових регіоном з впровадження технологій сучасного життя. Власне, в місті нобелівських лауреатів так і повинно бути. Діджіталізація, вистраждані Е-картки, електронний портал харків’янина доповняться новою цифрової послугою. Особливою увагою оточені новонароджені. Далі на kharkov-future.

Е-малятко впроваджений відтестований і на додаток до нього буде генетичний паспорт, який буде містити інформацію в цифрових базах даних. Проект буде впроваджуватися в рамках регіональної цільової програми «Здоров’я сім’ї» на 2020-2027 років. В рамках програми планується видавати кожному новонародженому генетичні паспорти. Повідомляє прес-служба Харківської облради.

«Документ буде містити містить дані про групу крові, Rh, загальну оцінку лікаря-генетика, результати неонатального скринінгу (на метаболічні захворювання, тромбофіличних станів і психоневрологічні захворювання), фактори ризику та рекомендації щодо диспансерного спостереження» – уточнює прес-служба Харківської міської ради.

Ця система крім іншого буде забезпечувати необхідною інформацією про спадкові захворювання майбутніх подружжя, починаючи з моменту подачі ними заяви про шлюб в режимі on-line.

А для підростаючих харків’ян звичайною справою стануть бездротові тролейбуси, які будуть заїжджати «без проводів» на далекі кола Салтівки, Горизонту, П’ятихаток. Міськрада ухвалила рішення про закупівлю 50 тролейбусів з автономним ходом для КП «Тролейбусне депо №3» на умовах фінансового лізингу.

Відповідне рішення було прийнято 26 лютого на сесії Харківської міськради, придбати це диво техніки за рахунок коштів бюджету міста в 2020-2024 роках

Як зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес, придбання тролейбусів з автономним ходом дозволить найближчим часом продовжити нову тролейбусну лінію №47 від розворотнього кола «Північна Салтівка» до вул. Дружби Народів, а також відкрити в Харкові ряд нових маршрутів у віддалені райони міста. Найближчим часом буде оголошений тендер на покупку нового рухомого складу».

Північна Салтівка названа першим пріоритетом, давно викликала безліч побажань по поліпшенню транспортного сполучення. Крім цього йдеться також про продовження тролейбусного маршруту по мікрорайону Горизонт і планується маршрут на П’ятихатки, який обіцяє стати найкрасивішим і самим комфортабельним електромаршрутом міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.