П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Новини ІТ-столиці України. Крок назустріч з боку влади

Харків вже давно претендує на звання ІТ- столиці України. Кількість компаній і сервісних служб, що обслуговують інтернет-проекти помітно сконцентровано саме в Харкові. Незважаючи на багато спроб влади протягом минулих років взяти під свій контроль грошові потоки цієї індустрії, обкласти максимальними податками, айтішники в більшості своїй залишаються жити в Харкові, залишаючись в економічному та правовому полі України, пише kharkov-future.com.ua.

Курс нового уряду на діджіталізацію, державна підтримка розвитку галузі дало надію на те, що айтішників заслужено будуть цінувати і берегти як найнеобхіднішу прогресивну силу для розвитку суспільства, а не як дійну корову для податків і для неофіційних відрахувань. Офіційно влада робить кроки назустріч.

Як повідомляє прес-служба ХОДА, голова облдержадміністрації Олексій Кучер і голова Наглядової ради ГМ «Харківський кластер інформаційних технологій» підписали меморандум про співпрацю.

«ІТ-галузь – це пріоритет для нас сьогодні. Харківська область – в лідерах в Україні з розвитку ІТ-індустрії. І зі свого боку ми робитимемо все для того, щоб наш регіон з розвитку цієї галузі став першим », – сказав Олексій Кучер під час зустрічі з представниками Харківського ІТ-кластеру. Це знаковий крок, Харківський кластер має вплив і авторитет національного масштабу в своїй сфері.

Kharkiv IT Cluster – це громадська організація, утворена в 2015 році для спільної централізованого захисту інтересів фірм, компаній і підприємців галузі. Завдання організація бачить у тому, щоб сформувати в Харкові сприятливу для IT-бізнесу середу, розвивати Харків як провідну IT-локацію, розвивати освіту. Бачення кластера дуже просте – трансформувати Харків в IT-центр міжнародного масштабу. Спочатку в кластері було шість компаній: AltexSoft, Insart, Promodo, Sloboda Studio, Telesens і Videal.

У 2015-2016 роках кластер зміцнювався організаційно і налагоджував міжнародні зв’язки.

Відчутне досягнення – створення довірчих зв’язків з посольствами США і Канади, в результаті яких вилучено мітки «risk zone» для Харкова. Коли глобальні завдання становлення платформи були вирішені, взялися за розвиток інноваційної IT-локації

Тепер в кластер складається з 110 учасників. Це і навчальні заклади та громадські структури, 70 безпосередньо ІТ фірм, а тепер в цій команді ще й обладміністрація. Тобто, за словами її голови Олександра Медового це третина все задіяний в сфері Харків’ян. Він же і презентував губернатору перелік проектів впровадження комфортної діджіталізаціі в усі сфери життєдіяльності регіону.

«Це набір проектів, які ми хотіли б робити разом з областю. Кожен з них передбачає, що кластер вкладає половину або більше. Ми готові бути партнерами з керівництвом регіону і разом робити ці речі »- підкреслив Медової.

Керівник області підкреслив, що цей формальний крок підписання меморандуму підтверджує загальні цілі та намір розвивати ІТ індустрію.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.