Четвер, 28 Березня, 2024

Харків'ян ще жорсткіше будуть позбавляти субсидій

Подія, пов’язане з субсидіями на одній з фабрик Харкова співпало з сьогоднішнім рішенням уряду наділити соціальну службу фактично каральними функціями. Міністерство соціальної політики ініціювало постанову Кабінету Міністрів «Деякі питання Державної соціальної служби України», що дозволить їй почати роботу з початку року по виявленню неправдивих відомостей для отримання субсидій, виявлення факту зарплат «в конвертах», пише Харків Майбутнього.

Як приклад, того що загрожує Харків’янам, сталася кілька днів тому на одному з підприємств, на якому податкова міліція випадково виявила глобальну виплату зарплат за тіньовою схемою.

Як розповів начальник департаменту соціального захисту ХОДА Юрій Шпарага:

«Слідчі перевіряли підприємство зовсім по іншому напрямку і виявили тіньову оплату заробітної плати. Ці люди отримали право на субсидії. Це субсидії за листопад. Більш того, частина цих людей незаконно отримували субсидії і в минулому році… Я не буду поки розголошувати назви, скажу тільки те, що співробітники отримували зарплату за тіньовими схемами без сплати податків і занижували офіційну для отримання субсидій. На банківські картки зараховувалися великі суми грошей, іноді – до 50-60 тисяч гривень ».

А ось за словами міністра соціальної політики Юлії Соколовської Державна соціальна служба буде тепер регулярно здійснювати виявлення тіньових зарплат, перевіряти офіційні дані подаються для оформлення субсидій.

«Служба стане цивілізованим і прогресивним інструментом для того, щоб всі були переконані, що допомога отримують ті, хто потребують, і кошти соціальної сфери не є предметом для шахрайства і маніпуляцій введення дієвого контролю з боку держави дозволить посилити адресність державних виплат і надавати їх найбільш незахищеним верствам населення ».

Що ж буде з фабрикою на 500 осіб?

За словами директора департаменту соцзахисту населення ХОДА:

«Співробітники підприємства дали слідчим свідчення, де пояснили, хто і за що їм платив. Тепер все 500 осіб повинні повернути субсидії і відповісти за законом. В районні управління соцзахисту населення за місцем призначення субсидії вже направлені подання з вимогою припинити виплати і стягнути вже нараховані виплати … Сьогодні наша позиція полягає в тому, щоб спочатку припинити виплати і повернути незаконні виплати. Як бути з правом? Звичайно, це порушення законодавства, і це вже будуть правоохоронні органи працювати », – підсумував Шпарага.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.