Четвер, 25 Квітня, 2024

Кернес пообіцяв харків'янам оплату проїзду за допомогою банківської карти

Харківський мер Геннадій Кернес на своїй сторінці в соціальних мережах опублікував інформацію, що в майбутньому жителі міста матимуть можливість оплачувати проїзд в підземці, трамваях і тролейбусах не тільки проїзними або Е-тікет, але і банківськими картками, повідомляє Харків Майбутнього.

На сьогоднішній день мова йде тільки про картах, які підтримують платіжну систему «Visa». Та й то, на перших парах мова піде тільки про метрополітен і якщо дана система оплати приживеться, то тільки лише тоді її встановлять в трамваях і тролейбусах.

«Документ, який регламентує введення платіжну систему вже підписаний заступником міського голови Ігорем Тереховим і директором зі стратегічного партнерства в країнах СНД і Південно-Східної Європи« Visa Україна »Євгеном Лісняк», – відзначили в прес-службі міської ради.

У планах міськради не міняти валідатори з системою «E-ticket», а просто додати в його функціонал оплату безконтактної банківською картою. Таким чином, за словами чиновників у харків’ян буде вибір варіантів оплати, і вони самі визначать, яка система їм комфортніше. На зданий момент місто закупило 540 комплектів для поновлення валідаторів. Як зазначив старший директор «Visa Україна», у них вже все готово для того, щоб впровадити систему і в наземний транспорт, але в міськраді хочуть перестрахуватися і «обкатати» новий спосіб оплати на метрополітені.

Дізнатися валідатор, в якому можнооплатіть проїзд за допомогою нового способу можна буде по зображенню картки на екрані, а також значку Wi-Fi. Для початку їх встановлять по одному на кожній станції харківській підземці і з плином часу, якщо система сподобається городянам, будуть збільшувати їх кількість виходячи з «прохідності» станції.

Також, буде закуплено обладнання, що дозволяє поліпшити термінали покупки квитків. В цьому випадку, в термінали буде встановлено обладнання, що дозволяє купити паперовий квиток за допомогою контактної банківської картки, якщо у людини немає з собою готівки.

Також в планах у міськради і представників «Visa» створення системи для оплати паркувального місця і комуналки по інтернету і QR-кодами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.