Четвер, 25 Квітня, 2024

Безкоштовна мережа всюди: Харків продовжують облаштовувати Wi-Fi-точками

На сьогодні в Харкові вже встановлено понад 570 точок Єдиної мережі Wi-Fi «SmartCityKharkiv». Підключено 570 точок. В їх число входять майже всі ВНЗ Харкова, поліклініки, лікарні, центри надання адміністративних послуг, ділянки КП «Житкомсервіс», а також сад ім. Шевченка і Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького, повідомляє Харків Майбутнього

Однак, незважаючи на вже наявне покриття, в місті продовжують встановлювати нові точки з безкоштовною мережею. Нова точка доступу в світову павутину була встановлена – в школі №6 «Маріїнська гімназія» на вул. Римарській, 11. Варто відзначити, що раніше там вже були встановлені точки доступу, проте, за словами фахівця, велика кількість учнів мережа була перевантажена і діти не отримували якісний інтернет. Через це було прийнято рішення додати точок доступу, щоб всі могли користуватися послугою. Тепер, завдяки довиконавчим точкам, вся будівля охоплено покриттям бездротової мережі і тепер всі учні можуть користуватися безкоштовним інтернетом.

У самій гімназії до такого нововведення поставилися позитивно і запевнили, що діти і вчителі і так часто користувалися смартфонами для різних потреб, але тепер не потрібно витрачати на пошук необхідної інформації гігабайти мобільного інтернету, а можна підключитися до міської мережі.

Проте, це далеко не остання точка безкоштовного підключення до мережі, яка з’явиться в Харкові найближчим часом. Фахівці МІЦ запевнили, що до початку зими до мережі Wi-Fi заплановано підключення більш ніж п’ятдесяти точок по всьому місту. Також, вже наявні в ста п’ятдесяти школах роутери, будуть переведені на підключення до міського інтернету.

Торкнеться оновлення підключення і громадського транспорту – на багатьох зупинках трамваїв і тролейбусів також будуть встановлені додаткові точки роздачі інтернету. Ще 20 роутерів з’явиться і в парку Горького.

Також до мережі планують підключити ще 50 точок доступу в комунальних установах. Крім цього, на безкоштовний міський інтернет переведуть ще близько 150 дійсних точок, встановлених раніше в школах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.