Субота, 27 Квітня, 2024

ТОП-5 неймовірних міст, до яких з Харкова літають лоукост-рейси

Настала справжня весна, підіймається настрій, а отже з’являється бажання ненадовго відкласти всі свої справи і гайнути кудись на відпочинок, змінити звичну обстановку і перезавантажитись! Далі на kharkov-future.

Згадайте, або ж якщо плануєте подорожувати літаком уперше, то ми вам розкажемо, що раніше для здійснення більшості перельотів обов’язково треба було їхати в Київ, і вже звідти прямувати до пункту призначення. Проте зараз авіасполучення Харкова з іншими містами Європи сильно розвинулося і дістатися до повітряних воріт можна просто викликавши таксі. У цій статті ми розповідаємо про 5 найцікавіших напрямків, куди літають лоукост-компанії. Почнемо!

Іракліон (острів Крит, Греція)

1

Сьогодні Іракліон – це сучасне місто, яке має широкі можливості, що забезпечують усі потреби відвідувачів. Є багато готелів на будь-який смак: від люксових апартаментів до молодіжних хостелів, які працюють цілий рік. Більшість із них розташовані у старому місті. Існує багато агенцій, що пропонують екскурсії та спеціальні заходи, прокат автомобілів та інші туристичні агенції, що надають житло неподалік від центру міста та порту.

Що стосується розваг, то варіанти майже необмежені. Іракліоти – це люди, яким подобається багато виходити на обід, вечерю, каву чи чай – погода, звичайно, дуже допомагає в цьому. Тож є безліч ресторанів, сімейних таверн, розкішних кафе – закусочних, традиційних кав’ярень (Kafeneia), музичних залів з традиційними критськими або Бузукі (пісні Rebetica), дискотек, невеликих пабів та музичних барів, як у приміщенні, так і на відкритому повітрі. Іракліон, є діловим центром району, має багато магазинів, де продається одяг, взуття, ювелірні вироби тощо. Магазини відкриті вранці (з 9 ранку до 14 вечора) та ввечері (з 17 до 21 години), за винятком вечорів понеділка, середи та суботи.

Куди сходити?

Довга історія і космополітичний характер Іракліона відображається на його багатому культурному житті протягом року. У багатьох приватних чи публічних місцях, що пропонують місто, проводяться численні культурні заходи – від музичних та танцювальних концертів до театральних вистав, лекцій, художніх виставок та багато іншого. Найважливішою культурною подією в Іракліоні є літній культурний фестиваль, організований муніципалітетом. Це тримісячна феєрія музики, театру та танцю, як грецьких, так і зарубіжних виконавців. Більшість концертів відбуваються на свіжому повітрі у кількох театрах під відкритим небом, створених поза бастіонами венеціанських стін, що додає декорацій кожному виступу.

Ларнака (Кіпр)

2

Де у Ларнаці ви можете провести найкращі моменти своєї подорожі? Такі місця, як Айіос Лазар – Церква Св. Лазаря та Пляж і Набережна Фінікудес, гарантують отримання задоволення від перебування на острові. Маючи стільки всесвітньо відомих визначних місць та пам’яток, визначитися з найкращим вибором локацій для відвідування в Ларнаці може бути непростим завданням. Тому краще рушати туди куди веде вас інтуїція – це найкраща альтернатива прискіпливому вибору. Не поспішайте побачити все у Ларнаці під час першої поїздки.

Ларнака – це місто, яке ви хотітимете відвідати знову і знову. Кожен раз, коли ви знову відвідуєте це місто, ви можете постійно відкривати нові сторони. Знайдіть поєднання обов’язкових туристичних місць, недооцінених місцевих тусовок і, можливо, навіть кілька нових вражень, які ви можете отримати. Поміркуймо, Кіпр не входить до першочергових пунктів відпочинку більшості людей. І це одна з багатьох причин, чому варто любити його. Ларнака – це не столиця. Це навіть не найбільше місто Кіпру. Але це місто, з якого ви ймовірно розпочнете свою подорож Кіпром. Зазначимо, що сюди можна приїхати і взимку, саме в цей період тут найменше туристів, а погода все одно лишається теплою.

Багато хто ставиться до Ларнаки просто як до точки в’їзду на Кіпр, повітряних воріт острова, але перш ніж рухатися до яскравих вогнів Айя-Напи та Протараса, старожитностей Пафосу або відокремлених висот гір Троодос радимо затриматись у Ларнаці на пару днів, воно того варте. У Ларнаці є також багато захоплюючих речей, серед яких кожен знайде щось своє. Старовинні руїни, піщані пляжі, фантастична їжа і нічне життя. Приділіть час, розслабтеся і скористайтеся шикарною нагодою провести відпочинок у цьому милому місті.

Будапешт (Угорщина)

3

Захоплююче красива гармонія Будапешта пов’язана насамперед з його географічним положенням. Це місто простирається по обидва боки найдовшої річки Європи – Дунай, а також розташоване на мальовничих Будайських пагорбах.

Замковий пагорб має круті сторони і рівну вершину, на якій розташований Будаський замок, церква Маттіас та Рибальський бастіон над Дунаєм. Мабуть, наймальовничіший пагорб міста – пагорб Геллерт, з його водоспадом, статуя Сент-Геллерта та Цитадель, поруч із якою привертає увагу пам’ятник Визволення. Видовище незабутнє, але Будапешт вночі, коли він повністю освітлений, виглядає ще більш зачаровуючи.

Також Будапешт – це місце проведення численних конгресів, міжнародних зустрічей, спортивних змагань та культурних заходів, з розвиненою інфраструктурою, вишуканою лінійкою магазинів та сучасних готелів, його по праву можна назвати однією з найкрасивіших столиць світу. Поцікавтеся експонатами в Національній галереї в районі Замку або в Музеї образотворчих мистецтв, якщо ви шануєте класичні витвори мистецтва, або відкрийте для себе постійну виставку в музеї Людвіга для його колекції сучасних майстерних робіт. Чи забронюйте квиток в Оперний театр, щоб насолодитися класичною музикою чи балетним виступом або відвідайте Палац мистецтв, щоб послухати хороший джазовий концерт.

3

Нічне життя

Починаючи з кінця 2000-х, Будапешт повільно почав ставати серцем нічного життя Центральної Європи. Коли настає ніч, місто, а особливо 5-й, 6-й та 7-й райони, перетворюється на небо з софітів із незліченною кількістю пабів, винних барів, крафтових пивних барів та танцювальних клубів. З весни до осені сотні майданчиків під відкритим небом приймають гостей з усіх куточків світу, а вулиці наповнені життєрадісними туристами та місцевими мешканцями, які насолоджуються своїм часом та доступними напоями у незабутній атмосфері. Будапешт добре відомий своїми так званими “руїнами барів”. Тенденція створення творчо спроектованого паба всередині покинутих старих будівель розпочалася близько 10 років тому і з тих пір не припиняється. Чарівний ретро-декор створює таку неповторну атмосферу, яку ніхто ніколи не забуде. Також прогулянка Дунаєм на паромі чи катері нікого на залишить байдужим в будь-яку пору доби: вдень можна все добре роздивитись з верхньої палуби, а ввечері насолодитися яскравими вогнями Будапешта.

Ріміні (Італія)

4

Добре обладнані морські курорти, міські райони та села, багаті мистецтвом та історією, м’які пагорби, що знаходяться лише в кілометрах від води, унікальні традиції ремісників, а також якісна кухня та гастрономічні продукти – це елементи, які роблять рив’єру Ріміні одним з найпопулярніших місць для відпочинку в Європі протягом вже 160-ти років.

Що подивитись?

Арка Августа, що датується 27 роком до нашої ери, є найдавнішою римською аркою, що стоїть сьогодні, а от наприклад Амфітеатр та Тіберійський міст із п’ятьма арками все ще використовуються. Також у Ріміні є великий археологічний комплекс – Дом дель Хірурго (або Будинок хірурга). Місцевий лікар оперував тут у ІІІ столітті до н.е., і його інвентар був фактично знайдений запечатаним під руїнами помешкання, очевидно постраждалих внаслідок пожежі під час першого варварського вторгнення. Сьогодні це зберігається у Міському музеї. Також там були знайдені складні мозаїки, фрески та оздоблення.

Відвідувачі цього регіону можуть насолоджуватися майже будь-яким видом спорту: у Ріміні і навколо нього легко знайти поля та корти для тенісу, баскетболу, футболу та волейболу. Все частіше атлетичні клуби, товариства та федерації вибирають Ріміні як місце проведення змагань, зустрічей та чемпіонатів. Для любителів катання на велосипеді та гірських байках Рив’єра – це сертифікований рай: дороги прибережної рівнини з часом стають поворотами, схилами та спусками біля узбережжя пагорбів, що простираються проходячи чарівними пейзажами, охопленими культурою та історією – ідеально підходить для велотуризму.

7

Традиція, культура, фестивалі та розваги є невід’ємною частиною внутрішнього Ріміні, наповнюючи календарі цілий рік. Вражаючу кількість подій неможливо порахувати, але ось вам деякі з них: Паліо-дель-Даїно в Мондайно, бездоганна реконструкцію середньовічних часів; Паганело – для любителів фрісбі з усього світу; La Notte Rosa (Рожева ніч) – це величезна вечірка, що розпочинає літо; «Театри Сантарканджело-деї», фестиваль Веруккіо та фестиваль дель Мондо Антіко, а також багато інших активностей.

Париж (Франція)

5

Паризькі монументи, пам’ятки, музеї, класичні бістро та бутики посилюються новою хвилею мультимедійних галерей, креативними винними барами, дизайнерськими магазинами та технологічними стартапами. Отже, що таке Париж?

Знакова архітектура

Ейфелева вежа з неймовірним видом на місто, широка Тріумфальна арка, що охороняє гламурний проспект де Шанз-Елізе, магічний собор Нотр-Дам, підсвічені лампадами мости і тераси з плетеними кріслами. Незважаючи на початкові враження, міський пейзаж Парижа не є статичним: тут є і приголомшливі витвори мистецтва, від центру Помпіду, індустріального стилю, до вертикального саду, що прикрашає Musée du Quai Branly , скляні вітрила центру сучасного мистецтва «Фонд Луї Віттон» та блискуча сталева яйцеподібна концертна зала «La Seine Musicale».

Гастрономічне мистецтво

Репутація французької кухні передує їй самій, і якщо ви шукаєте бістро, ви побачите, що кожен заклад виділяється вишуканою підготовкою та презентацією якісної продукції, яка незмінно подається з вином. Привабливі кондитерські, пекарні, сирні магазини та багатолюдні барвисті вуличні ринки ідеально підходять для підготовки для пікніка, який можна провести у прекрасних парках та садах міста.

Стильний шопінг

Назва міста Париж є часто синонімом стилю, а модні покупки – одна з найголовніших причин відвідати місто. Париж залишається в авангарді міжнародних тенденцій, а дослідження нових дизайнерських бутіків та флагманських будинків високої моди є найважливішою частиною будь-якого візиту. Ви також знайдете магазини хіп-концепції та домашнього вжитку, чудові універмаги мистецтва модерну, а також безліч вінтажних магазинів та барахолок, атмосферні книгарні та темно-зелені магазини букіністів, чарівні дитячі магазини одягу та іграшок, торговців мистецтвом та антикваріатом, заклади, що продають різноманітний унікальний посуд, і, звичайно, крамниці для гурманів та поціновувачів вин. 

9

Художні скарби

Париж має відомий художній родовід – Ренуар, Роден, Пікассо, Моне, Мане, Далі та Ван Гог. Та це лише деякі майстри, які жили і творили тут протягом багатьох років – Париж є одним з найбільших світових центрів мистецтва, яке має скарби ренесансу, античності й інших епох. Окрім великих музейних комплексів, як незрівнянний Лувр, існує безліч малих музеїв, що демонструють свій унікальний жанр. Також різноманітний спектр майданчиків проводить великі виставки. Не варто забувати і про яскраве вуличне мистецтво, яким так славиться столиця Франції.

6

Ось такий в нас вийшов топ, обирайте місто, ритм та атмосферу які вам до вподоби і бронюйте квитки, проте не поспішайте пакувати валізи, якщо ви розраховуєте на адекватну ціну, то скоріш за все ви придбаєте квитки з вильотом, який відбудеться не завтра і навіть не на наступному тижні, а через 1-2 місяці чи більше. До речі, статистичні показники вказують на те, що пасажирообіг у Міжнародному аеропорту «Харків» виріс на 2/3 у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, а це означає, що наше місто стає більш привабливим для міжнародних авіакомпаній і вже зовсім скоро з’являться нові напрямки для подорожей!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.