П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Зміни, яких зазнає програма з історії України вже цього року

Наше суспільство змінюється з кожним днем, з кожною годиною, хвилиною й навіть секундою. Кожен прожитий день – це історія. Враховуючи те, що у зв’язку з політичною ситуацією в країні подій, які заслуговують особливої уваги стає все більше й більше.

Як повідомляєм kharkov-future.com.ua, останнім досить масштабним досягненням, історичною подією стало отримання Україною Томосу про автокефалію. Це документ, за яким Україна стала церковно незалежною і підпорядковується тепер лише українському патріархату Православної церкви.

Ця подія відбулася у Святий вечір, 6 січня, коли Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і Томос. Звичайно, це заслуговує на увагу і вивчення, оскільки є визначним історичним фактом.

Саме тому Міністерством освіти України було прийнято рішення внести зміни до програми історії України в 10-11 класі й запровадити до загальнопрограмових тем вивчення історії створення Української Православної Церкви.

Голова МОН Лілія Гриневич повідомила, що вчителям-предметникам на поштові та електоронні адреси навчальних закладів було надіслано всі необхідні матеріали, якими вони можуть користуватися з моменту отримання й до кінця навчального року.

Разом з тим, Міністр освіти зауважила, що з наступного року відповідних змін зазнають і підручники, до яких будуть внесені теми, які стосуватимуться історії Томосу.

Ця ж тема буде винесена й на зовнішнє незалежне оцінювання, тож коректив зазнають й матеріали підготовки до тестування.

Таке оновлення програми, на думку Гриневич, є важливим і необхідним в умовах формування правильної громадянської позиції, національно свідомої особистості учня. Сподіваємося, що такі прогнози Міністра освіти й надалі залишатимуться оптимістичними.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.