Субота, 27 Квітня, 2024

Мільярд на метро

Державним бюджетом України було закладено понад один мільярд гривень на будівництво метро в Харкові і Дніпрі в 2019 році.  Детальніше розповість Kharkov-Future.

 Плани харківського метрополітену на 2019 рік масштабні: відкриття двох станцій метро на Олексіївській лінії, яка все більше просувається в бік аеропорту – «Державінської» та «Одеської».  Так само, будівництво нового електродепо на Олексіївці та закупка нових вагонів і поїздів.  Держава виділила Харкову більше 30 000 000 гривень на будівництво, крім цього, будуть використані фінансові ресурси з міського бюджету та кредиту від Світового банку, взятого на оновлення електричного транспорту в Харкові.  Закупівля нових вагонів запланована на перше півріччя 2019 року, а будівництво нових станцій почнеться з весни.  Вони продовжать зелену лінію метро і об’єднають два кінця Харкова.  Зараз на Олексіївській лінії розташовано 9 станцій метро, ​​крайня з яких, «Перемога» – була відкрита в 2016, через 32 роки після початку розробки будмайданчика.  Про свої плани метрополітен заявив наприкінці 2018 року, і в січні 2019 держава підтримала заяву відповідними указами.

 Нагадаємо, що в даний момент в Харкові діють 30 станцій метро, ​​які знаходяться на трьох лініях – Салтівській, Олексіївській і Холодногірсько-Заводській.  За 2018 рік метрополітен Харкова перевіз понад 207 мільйонів харків’ян, завдяки чому займає 51 місце в світовому рейтингу по пасажиро-потоку міського транспорту.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.