Четвер, 2 Травня, 2024

Зоопарк продовжує висмоктувати десятки мільйонів з бюджету. На що цього разу?

 

Як ми вже неодноразово писали, розподілення державних коштів у Харкові під час вируючої пандемії коронавірусу викликає багато питань. Зокрема мова йде про нові й нові тендери, що оголошує міськрада для закупівлі матеріалів, будівництва чи інших робіт пов’язаних із багатостраждальним Харківським зоопарком, пише kharkov-future.com.ua.

Згідно з інформацією з тендера, який було розміщено на сайті державних закупівель «Прозорро», цього разу планують відбудувати новий вольєр для хижих тварин, серед яких переважно представники африканського континенту – це гієни, леви, та рогаті ворони. Мова йде про облаштування цілої зони із відкритими і закритими частинами.

Однак на відміну від попередніх аукціонів, фінальна дата здачі запланованих об’єктів – 31 грудня 2021 року, тоді як у більшості інших – рівно на рік раніше. Це може означати, що зоопарк не планують повністю відкривати і в наступному році, подовживши термін будівництва мінімум на півтора роки. Тоді ж загальна тривалість будівництва складе майже 6 років. Станом на початок квітня сумарна вартість оголошених тендерів КП «Харківський зоологічний парк» складає понад 800 мільйонів гривень і до кінця року з великою ймовірністю перетне позначку в мільярд.

Нагадаємо, що в той самий час, аби забезпечити Харків апаратами штучної вентиляції легень їх примусово вивозили з районних лікарень Області, однак на щастя цю ініціативу згорнули. Також в місті досі офіційно немає підтверджених випадків зараження на коронавірусну інфекцію, однією з причин такої статистики може бути відсутність масового тестування населення. Та місцева влада все ж запевнила, що планує найближчим часом закупити велику партію експрес-тестів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.