Вівторок, 19 Березня, 2024

Електромобілізація Харкова

Харків – місто інноваційних технологій. Деякі ідеї та розробки стають надбанням людей, роблячи життя комфортнішим, пише kharkov-future.com.ua.

Ідея місто в смартфоні успішно обкатується в Харкові. Інтернет сервіси, місто лідер по впровадження проекту Дія. Тепер ще Харків обіцяє новаторським містом України в сфері переходу цивілізації на електромобілі.

Звичайно ж, тут не обійшлося без інтересів міста. Для того щоб заправитися треба заплатити за парковку. Електрозаправками  будуть обладнані стоянки комунального підприємства «Муніципальна парковка». Проект обіцяє бути грандіозним, міськрада планує спеціально з цієї теми організувати інвестиційний конкурс.

«Відповідно до міжнародних угод, підписаних Україною та європейськими інвестиційними банками за державними програмами, є необхідність розвивати екологічні види транспорту. Йдеться про електротранспорті і транспорті, який працює на альтернативних видах палива. Тому ми проведемо в Харкові інвестиційний конкурс, щоб на об’єктах КП «Муніципальне паркування» з’явилися електрозаправки і газозаправки. Установка устаткування буде проводитися за рахунок інвестора, – зазначив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

В принципі ідея сама по собі цікава, ось тільки як це буде реалізовуватися на місцях? Чи не виникне конфлікту інтересів між власниками «класичних» автомобілів, яким треба просто десь припаркуватися з власниками електромобілів, яким треба просто заправитися?

На даний момент вже спостерігається тенденція нестачі електрозаправок в густонаселених кварталах. За статистикою теоретично розрахункова кількість місць є, але ось схема розташування їх по місту виглядає поки не досить вдало. Крім того, проблемою є те, що в обов’язки підприємства, що встановлює пристрої на підстанціях не входить благоустрій під’їзду і паркувального майданчика біля пристрою. У соцмережах була фотографія, де для під’їзду до пристрою закріпленого на підстанції, автомобілям доводилося «перестрибувати» через бордюр. Сподіваємося, що коли проект «паркувальних заправок» буде реалізований – в ньому будуть вирішені всі існуючі незручності і нестикування».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.