П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Харкові перевірять роботу вуличних відеокамер

У Харкові перевіряють систему «Безпечне місто» і в рамках інвентаризації перевірятимуть як же працюють камери зовнішнього спостереження, розташовані по місту, повідомляє kharkov-future.

Як повідомили в прес-службі Харківської мерії, на останній сесії міськради було внесено істотні зміни в програму управління камерами. Це сталося через те, що в мерії з’явився новий департамент, безпосередньо пов’язаний з діджіталізацією і цифровими технологіями – Департаменту цифрової трансформації.

На сьогоднішній день камери зовнішнього спостереження встановлюють різні департаменти, КП, підприємства, а новий департамент повинен привести до ладу цю систему і взяти управління камерами під більш оптимізований контроль. В рамках цієї оптимізації планується створення єдиного положення управління відеокамерами в Харкові.

За словами глави департаменту Олега Добробота, нова система дозволить оперативне реагувати на ситуацію, а також швидше надавати необхідну інформацію правоохоронцям, минаючи довгі бюрократичні моменти і пошук серед департаментів міськради. Також це дозволить поліпшити ситуацію на дорогах, так-як інформація буде доходити до відповідних департаментів про ту чи іншу пробці, аварії, яка заблокувала рух, або поломки куди швидше.

Варто зазначити, що для поліпшення програми «Безпечне місто» планується залучення і приватного сектора. Відеокамери, встановлені на магазинах, парковках і навіть будинках, зможуть увійти в програму і послужити безпеки міста. Також в розвитку управління відеокамерами зможуть взяти участь і експерти, що представляють приватні фірми. Також, як і «приватники» в розвитку відео-інфраструктури візьмуть участь і представники поліції.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.