Субота, 20 Квітня, 2024

У Харкові після ремонту запустили «Дзеркальний струмінь»

Після тривалої реконструкції в Харкові відкрили фонтан «Дзеркальний струмінь». Символ міста ремонтували тривалий час з початку вересня. 17 грудня його включили для продувки. На ньому була оновлена ​​підсвічування і поруч з фонтаном встановили скульптуру величезного музичного ведмедя, повідомляє kharkov-future.

На сьогодні всі паркани, якими робочі відгородили будівельний майданчик, прибрали і харків’яни змогли побачити, як відремонтували пам’ятку. У соціальних мережах, багато жителів міста відзначили, що видимих ​​змін не помітили і не зрозуміли, куди пішли кілька мільйонів гривень, виділених міською радою на ремонт. Крім цього, харків’яни відзначили, що одне з дерев, що стояли поруч з комплексом, а саме стару вербу, робочі спиляли.

За 4 місяці робіт, за звітами мерії була повністю замінені конструктивні елементи фонтану, а також оновлена сама пам’ятка архітектури. Як стало відомо, після продувки фонтану систему «заморозять» до весни, оскільки в зимовий час вона не може працювати. Однак підсвічування залишиться і буде функціонувати в звичайному режимі. До неї також додасться святкова ілюмінація і таким чином на вулиці Сумській буде створена Новорічна композиція ХНАТОБ-Сумська-Дзеркальний струмінь-парк.

Нагадаємо, що раніше міська рада виділила шість мільйонів гривень на закупівлю і монтаж нового будиночка Діда мороза, на головній площі міста і ще 18 мільйонів гривень на закупівлю і монтаж новорічної композиції «Зоряне небо», яку встановили на вулиці Пушкінській. Також була оновлена ​​ілюмінація ялинки, встановленої на площі Свободи.

Крім цього на ремонт фонтану світломузики мер Харкова Геннадій Кернес в наступному році витратить 86 мільйонів гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.