Понеділок, 29 Квітня, 2024

Знаковий хід Ярославського. Відкрито музей «Євро-2012 в Харкові»

Вчора, 5 грудня, Олександр Ярославський яскраво відзначив свій 60-річний ювілей. Ним була презентована експозиція в «Харків-палас» присвячена підготовці та проведенню в Харкові матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Характерно, що в цей же день 10 років тому Ярославський на своє 50-річчя влаштував урочисте відкриття реконструйованого обласного спортивного комплексу «Металіст», в будівництві якого брав найвпливовішу участь. Далі розповість kharkov-future.

У 2019 році Ярославський знову розправив крила. Можливо, ми багато чого не знаємо і не помічаємо, які розклади відбуваються в ешелонах вищого бізнесу України, але зрозуміло точно одне – Олександр Владиленович на особливому рахунку у Президента України Зеленського. Для Президента – Ярославський це «його» людина в Харкові з питань підтримки роботи підприємств оборонного комплексу. Зрозуміло, що тепер власникові корпорації DCH включено зелене світло для будь-яких його проектів у місті.

Під час підготовки міста Харкова до Євро-2012 інвестиції його корпорації склали близько 300 млн. доларів.

На презентації Ярославський сказав: 

«10 років тому почала збуватися наша чудова мрія, щоб завоювати для Харкова право прийняти найпрестижніший міжнародний турнір. У цей день в 2009 році відбувся перший поєдинок на новому стадіоні. Наша віра в успіх набула реальних рис. Це був складний період і потужний захоплюючий виклик для всіх, хто вкладав душу в майбутнє Харкова. Інфраструктура після чемпіонату служить місту, і є базою для нового прориву. Я щиро вдячний всім, хто вірив в можливість Харкова, вдячний хто на ділі підтримав це амбітне починання».

У створенні експозиції музею посприяли представники Європейського футбольного союзу. Не дивлячись на те, що там помінялися люди, незважаючи на те, що Ярославський вже кілька років як відійшов про футболу, його як і раніше пам’ятаючи і поважають так би мовити в «загальноєвропейських масштабах».

Зі штаб квартири УЄФА була доставлена ​​копія  Кубку. Візуальний ряд забезпечується за рахунок технологій додаткової реальності, інтерактивних панелей, які демонструють хід будівництва. Харків’янам буде цікаво згадати, як радикально змінювалися пейзажі рідного міста. Друга частина експозиції буде обладнуватися незабаром в міжнародному аеропорту Харкова.

У зв’язку з цими навколофутбольними рухами колишнього Президента зниклого футбольного клубу «Металіст» любителі футболу Харкова задаються питанням: «А чи не є все це знаками до того, що Ярославський збирається повернутися у великий футбол і відродити «Металіст» або спонсорувати інший клуб – «Металіст -1925»?

Нагадаємо, що в 2012 році ФК «Металіст» Ярославського настійно попросили продати клуб олігархові Курченко, який кинув клуб і втік з України навесні 2014 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.