П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Міністерство інфраструктури здасть в оренду харківський вокзал

До кінця наступного року в Міністерстві інфраструктури проведуть конкурс на концесію вокзалу Південної залізниці. Про це повідомляє Харків Майбутнього з посиланням на «Харків Коментарі».

Як заявили в Міністерстві, це пов’язано з ліквідацією збиткових підприємств і непрофільних активів. Здача в «оренду» вокзалів буде запущена в Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Хмельницькому та Чопі. За фактом приміщення вокзалів будуть здавати в оренду приватним інвесторам, а точніше дозволяти користуватися територією і отримувати з неї дохід протягом певного часу. Як заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, для порівняння варто взяти збиткові державні вокзали і суперприбуткові торгові центри і провести аудит. Підсумок буде таким, що приватні площі приносять куди більший дохід, ніж державні. Саме тому в міністерстві зацікавилися приватним сектором і дозволом їм оперувати приміщеннями вокзалів.

За продаж непрофільних активів міністерство планує виручити більше десяти мільярдів гривень.

У Харкові це питання концесії стосується Південного вокзалу і, як відзначають експерти, цілком ймовірно готелю «Експрес», приміського комплексу і його територію.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.