П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Новий закон для автомобілістів. Думка харків'ян

Найважливіше, що є у людини – це його життя. Поза сумнівом, кожен повинен піклуватися про свою безпеку, але є ті, за кого треба подумати в першу чергу. Мова піде про дітей і їх безпечне знаходження в автомобілі, пише Харків Майбутнього

В Україні ухвалили закон для автомобілістів. Першочерговим завданням цього закону є попередження водіїв авто про необхідність купівлі автокрісел для дітей. Доволі часто цією дією володарі авто нехтують, що може привести до жахливих наслідків. Проблему простіше попередити, ніж потім виправити.

У свою чергу уряд вирішив карати гривнею тих, хто йтиме проти закону. Перший штраф обійдеться українцям в 510 гривен. Повторне порушення протягом 1 року спричинить збільшення штрафу до 850 гривен.
Уряд сподівається, що цей закон допоможе напоумити власників авто з дітьми. За статистикою 12 % украинців нехтують безпекою дітей в автомобілі. Багато харків’ян також не дотримуються заходів безпеки. По місту досить плачевна статистика.

Більше усвідомленими водіями є жінки, адже коли йде мова про безпеку і життя власної дитини, то включаються інстинкти самозбереження. За словами харківських автоледі, вони досить часто пересуваються на транспортному засобі з дітьми і дитяче автокрісло в цьому випадку грає ключову роль. Також ті, у кого немає машини, говорять, що пересуваючись на таксі, вони жодного разу не зустрічали дитячого крісла.

В Україні давно заборонено перевозити дітей зростом нижче 145 см і віком менше 12 років без дитячого автокрісла. Але раніше не була прописана система штрафів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.