Субота, 20 Квітня, 2024

У Харкові демонтують таксофони

З харківських вулиць приберуть таксофони. Так за рішенням компанії оператора зв’язку «Укртелеком» з 1 лютого 2020 року в Харкові і області буде проводиться демонтаж таксофонів. Далі розповість «Харків Майбутнього».

Дане рішення прийнято виходячи з відсутності попиту на послуги зв’язку через таксофони і їх збитковість.

В «Укртелекомі» стверджують, що через розвиток нових сучасних каналів зв’язку, попит на використання таксофонів дуже сильно знизився. Роками раніше кількість використання таксофонів бул близько 900 тисяч хвилин на рік, що стосовно 2019 року кількість знизилася майже втричі.

Містами України зараз налічують близько 5 тисяч встановлених комунікаційних апаратів, в середньому в день користувачі промовляють близько 2 хвилин.  Що дуже негативно позначається на бюджеті «Укртелекому», так як їх обслуговування вимагає певного бюджету.

Також повідомляється, що обладнання, яке використовують для таксофонної мережі дуже застаріло і немає можливості ремонту.

У зв’язку з цими всіма нюансами «Укртелеком» вирішили припинити використання таксофонів на вулицях Харкова та інших міст.

Також варто відзначити, що раніше «Укртелеком» робив спроби залучення людей використовувати таксофонні будки ніби як зв’язку, в 2017 році «Укртелеком» повністю припинив тарифікацію дзвінків в межах міста.  Цей законопроект отримав позитивний результат і підвищив попит на користування послугами. Також варто відзначити, що дана модель діяла протягом 3 років, але на жаль у зв’язку з розвитком технологій попит все ж впав.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.