Вівторок, 30 Квітня, 2024

Харківська пам’ятка співаючі тераси

Багато хто думає що найголовніші пам’ятки у всій Харківській області розташовуються саме в Харкові. Багато хто навіть боїться виїхати за межі міста і подивитися які цікаві місця можуть ховатися за межею міста. Що ж у цій статті буде описано одне з прекрасних місць, яке розташовується не в місті і яке багатьох шокує тільки від одного його виду. Дане архітектурне диво називається співаючі тераси. Далі на kharkov-future.

Коротка історія місця і його опис

Співаючі тераси розташовуються в селі Городнє. Це місце цінне не тільки даними терасами, а й тим що тут проходила Північна війна зі шведами, ще в XVIII столітті. Тут загарбники зазнали нищівної поразки. Ходить навіть легенда що тераси співають через те що дане місце отримало заряд якоїсь атмосфери. Чи атмосфери перемоги, чи атмосфери самої битви, але багато хто в цю легенду охоче вірять.

Але як з’явилися самі тераси? Все завдяки Павлу Харитоненко. Саме завдяки йому в XIX столітті звели дане незвичайне місце. Це місце йому було необхідно, щоб вирощувати екзотичні рослини. Цим рослинам було необхідна величезна кількість тепла і сонячного світла. Ясна річ що в цих широтах цього немає в достатній кількості, так що Харитоненко вирішив побудувати дану терасу. Завдяки своїй формі, а саме старовинного амфітеатру тераса могла накопичувати тепло протягом усього дня і на рослини цілий день падали сонячні промені. Ось так і були побудовані знамениті співаючі тераси.

Чому співаюча і чим тут можна зайнятися?

Як була зведена тераса в принципі зрозуміло, але чому вона раптом стала співаючою? Все завдяки її все тієї ж незвичайної форми. Тут просто найпотужніша акустика. Ви зможете почути тут найменший шурхіт трави. Якщо ви навіть з товаришем станете на різних кінцях тераси, ви все одно зможете почути про що він говорить. Таке не кожен день побачиш і найчастіше коли люди опиняються тут вперше, то вони не можуть повірити своїм вухам. 

Даними терасами користувалися різні музиканти, щоб вразити своїх слухачів. Наприклад тут колись давав виступ Федір Шаляпін.

Звичайно і атмосфера в даному місці не підводить. Все виглядає навіть зараз прекрасно і незвично. Так що відвідати все ж це місце варто. І зробити можливо пару гарних фото на пам’ять.

Як доїхати?

Найзручніше в дане місце приїхати разом з екскурсією. Якщо знайти хорошого екскурсовода, то можна ще більше заглибитись в історію даного місця. Але це напевно більше для тих, хто вже дуже хоче дізнатися про це місце побільше. Сама його історія все ж не така цікава, як дане місце.

 Ті хто хоче сюди приїхати без екскурсії, теж можуть це зробити. Потрібно всього лише доїхати до села Городнє, що в Харківській області. Місцеві жителі вам підкажуть куди пройти, щоб подивитися на дане чудо.

У висновку хотілося б сказати що дана споруда дійсно дає незабутні відчуття. Дане місце прекрасно особливо під час заходу сонця, так що приїхати сюди ввечері буде чудовою ідеєю!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.