Понеділок, 29 Квітня, 2024

Як справи з електричками Харківщини?

Відкриття руху електропоїздів по Харківщині стало знаковою подією, якого чекали давно. Тепер з 1 червня налагодиться безперебійна робота багатьох фабрик і заводів Харкова, а також деяких виробництв у великих райцентрах, пише kharkov-future.com.ua.

Резонансним по всьому місцевому інтернету в травні місяці було питання підвищення вартості проїзду в електропоїздах по Південній залізниці. Вартість проїзду піднялася більш ніж в два рази. Але це ніяк не вплинуло на пасажиропотік – тисячі жителів передмістя кинулися з раннього ранку в день відкриття на свої робочі місця. На підприємствах Харкова працює кілька тисяч людей, які приїжджають в місто з інших районів. Навіть не дивлячись на те, що на проїзд йде більше години часу – люди їдуть з Нової Водолаги, Змієва, Чугуєва, Золочева, Дергачів. Так вже історично розташований харківський конгломерат уздовж залізничних магістралей.

Для жителів найближчого передмістя електрички можна порівняти продовженням лінії наземного метро. Тисячі людей підсаджуються вранці в електропоїзди на відстані 20-15 хвилин їзди до вокзалу.

Управління залізниці оприлюднило дані фінансових зборів за перший пост карантинний тиждень – Сума від продажу квитків склала 513,8 тис. грн.

Також представлені дані щодо кількості пасажирів за перші три дні, які дають представдления про важливість цього виду транспорту в забезпеченні економічної діяльності міста.

З 01 по 3 червня 2020 приміськими поїздами регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» перевезено 123 970 пасажирів, повідомляє прес-служба залізниці.

Як змінилися тарифи на проїзд? Раніше перші п’ять кілометрів коштували 3,50 грн, тепер будуть коштувати 8,00 грн. Проїзд від 6 до 10 км подорожчав більш ніж у два рази, і тепер обійдеться пасажиру в 10,5 грн. Якщо до карантину ви платили 4,95 грн за маршрут довжиною від 11 до 20 км, то тепер — 11 грн. А проїзд на відстань 300 км коштує аж 40 грн., хоча раніше був 17,3 грн.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.