Понеділок, 29 Квітня, 2024

Весняний благоустрій Харкова

Наступ  теплих днів після нічних заморозків відкрив у Харкові сезон висадки квітів. У великому тепличному господарстві «Зеленбуду» вже дозрівають до потрібного стану мільйони квіточок. Харків відомий своїми витратами на розкіш, які не вкладаються в голові звичайного жителя. Але, тим не менш клумби у знакових місцях не можна не облагородити. Одне з таких місць – навпроти харківського символу – клумби біля ХАТОБу. На них робота почалася ще в перший тиждень квітня. Загалом буде висаджено на цій локації близько 20 тисяч квітів на шести клумбах, це буде віола чотирьох кольорів, з яких майстри складуть візерунки, пишет kharkov-future.com.ua.

Таким же методом прикрасять квітники біля Меморіалу. Не дивлячись на відсутність масових заходів у Дні Пам’яті, міськрада подбала про красоту картинці, тому ландшафтні роботи на Меморіалі почалися одними з перших. Найпомітніші клумби на Меморіалі будуть висаджені в кольорах прапора України з жовтих і блакитних віол.

«Це рослина може витримувати навіть мінусову температуру і буде радувати жителів міста до червня. Ми будемо доглядати за квітами – прополювати, поливати, і просимо харків’ян ставитися до нашого праці з розумінням», – розповіла начальник виробничого ділянки СКП “Харківзеленбуд” Юлія Захарченко.

Всього на черзі на посадку 2 мільйони одиниць сезонних рослин, які активно почали висаджувати в кінці квітня. Найпопулярнішими для висадки у харківських ландшафтників вважаються петунії, на відміну від звука, вони можуть радувати око різноманітністю цвітіння до заморозків. В останні роки все частіше застосовується ахирантесы, це не квітка, але за рахунок свого забарвлення добре підкреслює клумбову архітектуру.

 «Дуже трудомістка робота. Насіння дуже дрібні сіються, потім пікіруются по 300 штук у ящик, а потім висаджуємо в горщики. А потім вже будемо по мірі відростання висаджувати у відкритий грунт в місті», – відкривають свої таємниці квіткарки.

Загальна площа висадки складе 2,5 квадратних кілометра, на цю роботу, за словами керівників «Харківзеленбуду» відведено 7 днів.

Ймовірно, саме харківські квітники з настанням літа посприяють харків’янам вийти з карантинного ступору, вид яких буде говорити про те, що життя продовжується як звичайно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.