П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стало відомо, як реконструюють набережну в Харкові

У Харкові на березі річки поблизу Подільського провулка з’явилася величезна піщана купа, що викликало безліч запитань городян. Як розповіли в прес-службі Харківської міської ради, це пісок, спеціально завезений для підготовки до реконструкції узбережжя річки Харків. Далі розповість “Харків Майбутнього”.

За словами директора департаменту Харківської міськради у справах інформації та зв’язків з громадськістю Юрія Сидоренко, реконструкція набережної почнеться лише в наступному році. У планах міської влади зробити розворотне коло для автомобілів, при цьому не порушуючи екосистеми і не зачіпаючи русла річки. Уздовж самого перебігу буде зроблена пішохідна зона. Саме через неї і буде створена розв’язка для руху машин – цього вимагають технічні норми, відзначили в міськраді.

Виглядати нова набережна буде трохи футуристично – стиль, який був обраний для оформлення відноситься до стилю “хай-тек”. Плити і парапет будуть виконані в строго-геометричних формах, а світильники будуть виглядати як невеликі лампи. Стиль спеціально вибраний модерновий і в ньому будуть переважати прямі лінії, буде відсутній будь-який декор і прості лампи і перила.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день не відома дата, коли реконструкція буде завершена і кінцевого плану Харківська міськрада не озвучує.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.