Субота, 20 Квітня, 2024

Харків зроблять більш комфортним для інвалідів

У Харкові пройде конкурс серед архітекторів і дизайнерів по поліпшенню інклюзивної мобільності міста.
Раніше в місті пройшов конкурс студентських робіт, спрямований на поліпшення інклюзивної мобільності в університетах та інститутах горда і міському раді така ідея здалася цікаво. Конкурс вирішили розширити і зробити щорічним, повідомляє з посиланням на прес-службу Харківської міської ради, пише Харків Майбутнього.

На сьогоднішній день Харків є не найкращим містом для людей з обмеженими можливостями, оскільки далеко не скрізь є пандуси або звукові сигнали і кнопки за допомогою, яких люди з проблемами опорно-рухового апарату і незрячі харків’яни могли б комфортно пересуватися. Тому було прийнято рішення про проведення конкурсу, в якому можуть взяти участь всі бажаючі. Надалі, проекти -переможці будуть реалізовуватися. Конкурс є абсолютно безкоштовними будь-який випускник вузу, аспірант, студент або молодий фахівець до 30 років може надіслати свій проект в наступних номінаціях

  • «Житлові будинки та громадські будівлі та споруди» (проекти нових громадських будівель, житлових будинків або проекти адаптації існуючих об’єктів);
  •  «Елементи вулично-дорожньої мережі міста» (доступність зупинок, переходів та ін.);
  • «Громадські простору» (парки, сквери, дитячі майданчики, зони відпочинку);
  • «Предметний дизайн» (меблі, кухонне начиння, канцелярські товари);
  • «IT-технології» (програмний продукт, який дозволить людям з інвалідністю вести активний спосіб життя);
  • «Одяг і аксесуари» (функціональна, приваблива і зручний одяг, сумки та прикраси для людей з інвалідністю).

Прийом робіт стартує з першого числа листопада і буде йти до кінця березня. Всі роботи повинні бути унікальними і авторськими, економічно-обгрунтованими і завершеними. Щоб робота була взята на розгляд комісією її необхідно надіслати на електронну пошту [email protected].

Визначення переможців проектів пройде з першого по п’ятнадцяте квітня. В кінці цього ж місяця відбудеться нагородження переможців.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.