П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Харкові з'явився пам'ятник героям АТО

До святкувань на день Захисника України в Харкові відбулося відкриття монумента, присвячений українським солдатам, які ведуть боротьбу на Донбасі. На церемонію відкриття прийшло безліч городян, волонтерів, керівництво області та міста, активісти, громадські працівники і сім’ї загиблих воїнів, повідомляє Харків Майбутнього.

Також слово взяв заступник голови ради громадської організації «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов, який розповів про створення пам’ятника. За його словами, на розробку і створення монумента пішло них пішло близько трьох років.

Зовнішній вигляд пам’ятника довго не могли вибрати і остаточний проект був затверджений лише в 2018 році під час громадських слухань, в яких брали участь не тільки жителі міста а й минулі АТО/ООС бійці, воєнкоми і воювали офіцери української армії.

Імена загиблих солдатів і офіцерів на пам’ятнику вирішили не писати, проте замість цього, на монументі на металевих колонах висічені слова з вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну», а на передній грані монумента знаходиться напис: «Герої НЕ вмирають!» І герб України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.