Середа, 24 Квітня, 2024

Місто в смартфоні: в Харкові з'явився додаток з відстеження електротранспорту

Тепер, завдяки інноваціям, запропонованим «Офісом реформ Харкова» жителі міста зможуть відслідковувати електротранспорт в режимі онлайн. Групою розробників було створено програмне забезпечення, за допомогою якого легко побачити де зараз знаходиться той чи інший тролейбус або трамвай. Проект був названий «Зупинка» і вже доступний для харків’ян, повідомляє «Харків Майбутнього».

На сайті, який показує місце розташування міського транспорту, можна подивитися розклад маршрутів і відстежити конкретний маршрут, інтервали руху тролейбусів та трамваїв і їх кількість на маршруті.

Сайт поки доступний в тестовому режимі, однак у харків’ян вже є позитивні відгуки.

«Це дуже зручно, оскільки тепер я можу вибудувати свій маршрут на роботу так, щоб чітко знати скільки на це піде часу. Це може здатися смішним, але п’ять хвилин вранці в ліжку того варті. Єдине, що складно – врахувати непередбачені ситуації. Але тут якраз і допомагає те, що все видно в реальному часі і я чітко знаю на скільки спізнюється мій тролейбус і чи варто його взагалі чекати або потрібно сісти на автобус», – зазначив харків’янин Євген.

У той же час, розробники запевняють, що в майбутньому на сайті буде відображатися інформація про аварії на дорогах і зміни на маршрутах через дорожні роботи. Це дозволить розуміти на скільки затримається транспорт або на який час збільшиться тривалість того чи іншого шляху.

«Ми плануємо також ввести функцію, завдяки якій харків’яни зможуть побудувати свій маршрут прямо в програмі, і вона відразу ж відобразить, яким транспортом найлегше скористатися і які маршрути тролейбусів і трамваїв підходять для того, щоб якомога швидше дістатися до місця призначення», – розповів проектний менеджер КП «Офіс реформ Харків» Ігор Дудняков.

Він зазначив, що в черговому оновленні на сайт додасться автоматична послуга, яка не тільки будує маршрут, вказує пересадки і дорогу пішки, а й показує скільки на поїздку піде грошей.

Крім цього, на всіх зупинках з’являться QR-коди, за якими пасажири зможуть відразу ж перейти на сайт. На сьогоднішній день вже 10 зупинок обладнані такими кодами. Зокрема, на площі Сергіївській, Держпромі, біля станції метро «Університет».

За словами Дуднякова, GPS в трамваях і тролейбусах обладнаний давно і якщо раніше його використовували лише комунальники, то теперь змажуть усі харків’яни.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.