Четвер, 28 Березня, 2024

Планові навчання рятівників шостої держчастини на бісквітній фабриці в Харкові

Останнім часом на території Харкова та Харківської області почастішали випадки виникнення пожеж. Задля запобігання таких надзвичайних ситуацій, а також з метою ознайомлення громадян із заходами безпеки у разі пожежі необхідно проводити ряд заходів навчального характеру.

Як повідомляє kharkov-future.com.ua, нещодавно рятівники шостої Державної пожежно-рятівної  частини в Харківській області провели тренувальні тактичні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території ЗАО «Харківська бісквітна фабрика».

Перший етап навчань передбачав заняття теоретичного та практичного характеру спільно з членам добровільної пожежної дружини підприємства. Кожен волонтер повинен був спробувати самостійно загасити уявне полум’я вогнегасником, – так повідомляє прес-служба ДУ ДСНС України в Харківській області.

Під час навчання відпрацьовували взаємодію усіх ланок, які забезпечують пожежну та техногенну безпеку на бісквітній фабриці, у тому числі під час ліквідації надзвичайної ситуації. Навчання охопили всі моменти – починаючи від сповіщення про виникнення пожежі та закінчуючи повною її ліквідацією.

Штучна ситуація виникнення пожежі проводилася в підвальному приміщенні, де зберігається готова продукція. Саме там виникло загоряння дерев’яних стелажів. У підвалі опинилися чотири людини, яких потрібно було врятувати. Приміщення було задимлене, одному із працівників необхідна була перша медична допомога, яку потрібно було надати швидко й правильно.

Після завершення навчань було проведено детальне обговорення самої ситуації, дій рятівників, можливої причини виникнення пожежі. Також учасники обговорили оцінку за професіоналізм рятівників.

У навчаннях участь взяли 16 осіб особового складу та 4 одиниці рятувальної пожежної техніки.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.