П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Село харківського передмістя перетворюється в Європу

У той час як місто зливає шестизначні мільйони на новорічну мішуру і наповнюється кримінальними справами щодо зловживань, приміські новостворені громади тримають кожну тисячу на обліку і дбайливо здійснюють благоустрій сантиметр за сантиметром. Далі розповість kharkov-future.

Праця та покращення

Новини про північне передмістя Харкова, розташованого в декількох кілометрах від метро, ​​передруковують всі місцеві ЗМІ. Мало хто очікував, що до початку зими Циркуни зможуть відзвітувати за такий виконаний обсяг завдань з благоустрою. Циркуни – яскравий приклад того, яку користь принесла реформа децентралізації на місцях. Причому благоустрій Циркунів це не просто асфальт і сонячні панелі – це реальне перетворення якості життя громади за європейськими стандартами цивілізованого життя.

У Циркунівську ОТГ увійшло кілька сіл, в найбільшому з них, в Російських Тишках фантастично перетворилася амбулаторія. Проведено капітальний ремонт, завезено нове обладнання, все за найвищими стандартами програми сільської медицини. Родзинкою стало те, що для облаштування покрівлі вперше в Україні застосували «сонячну черепицю». Енергопанелі маленького розміру виконують функцію покрівлі і створюють повну енергоавтономію медичного закладу!

Впроваджено проект «поліцейський офіцер громади», капітально відремонтовано приміщення для двох дільничних. Місцеві бабусі захоплюються: – «Ну, тепер у нас поліція, як в іноземних фільмах!»

Особливу увагу було надано об’єктам освіти, застиглими на 30 років в радянській епосі. Нарешті два старих об’єкта побачили капітальний євроремонт. Крім звичної заміни вікон капітально зроблений фасад Русскотішковской школи, а в Циркунівський ліцеї відремонтували фойє. Роботи триватимуть і в наступному році.

Налагоджено питання вивезення ТПВ. Громада отримала з обласного бюджету ультрасучасний сміттєвоз, тепер логістика по підтримці чистоти на вищому рівні.

Звичайно ж асфальтуються і ремонтуються вулиці. 20 років головні вулиці не бачили ремонту. Як на картинках європейських сіл, на проїзних вулицях Циркунів  та Руських Тишків красується новенький якісний асфальт. І нехай протяжність нового покриття всього лише близько трьох кілометрів, тим не менше це дуже великий прорив.

Жити стане красивіше

Село прикрасилося дрібними приємними елементами ландшафтного дизайну, упорядковується територія. Скоро жителі Циркунів побачать облаштування стадіону. Прокладаються тротуари, будується капітальна роздягальня, а поруч за клубом будується волейбольний майданчик з ультрасучасним покриттям. І це не спроста – волейбольна команда Циркунів – чемпіон району, одна з кращих аматорських команд області. Великим сюрпризом очікується в наступному році новий футбольний стадіон з газоном за європейськими стандартами в Руських Тишках. Втім, він будується він за гроші приватного інвестора, місцевого фермера-депутата, але теж не спроста – футбольний клуб «Степ» з Руських Тишків в цьому році виграв чемпіонат Харківського району.

Циркунівська громада змінюється на очах і, як жартують місцеві жителі: -«скоро ми будемо гідні того, щоб в нашу сторону продовжили гілку харківського метро».

а

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.