Четвер, 28 Березня, 2024

Автопробіг Харків – Нові Санжари

Харків місто активістів і витівників. І добре, що в негативному сенсі не встиг відзначитися в минулій провокації національного масштабу з прилетівшими  з Уханю. Це вже через кілька днів стало зрозуміло, що однакові тексти смс і фейсбучних оголошень розсилалися майже по всіх областях країни, причому з твердженням, що прибудуть саме заражені. Майже в кожній численній групі Фейсбуку можна було зустріти антиурядові заклики і крики паніки. Багато з цих акаунтів, не мав осіб на аватарках, акаунти, в галереях у яких не було жодної автентичної фотографії особистих кошенят, тапочок, їжі або квіточок, з дивними або казковими нікнеймами, без зазначення місця народження, навчання і навіть відверто без міста, пише kharkov-future.com.ua.

Пару днів по тому, виявилося, що «ганьбу української нації» влаштували молоді люди, які проживають за 300-400 кілометрів від Нових Санжар, майже всі підозрювані в метанні каменів виявилися не місцевими.

Харківська група активістів за участю Бориса Редіна і деяких інших представників «Автомайдану» вирішили здійснити автопробіг співчуття «Проти мракобісся» від імені всього міста. Всього виїхав о6 автомобілів, наповнені фруктами і продуктами і теплими речами, зібраними від волонтерами від імен Харкова. Але в карантинну зону до воріт пропустили тільки один автомобіль. Як виявилося в цілях контролю над станом обивателів санаторію з учорашнього дня заборонено передавати продукти. Прийняли теплі речі, а продукти швидко знайшлися інші нужденними. Свою акцію харків’яни вирішили зробити запам’ятовується для місцевого населення і в пам’ять про візит харків’ян розфарбували той самий міст в кольори українського прапора.

«Нас зустріли тепло. Насторожено, але тепло», – повідомив Борис Редін.

Місцеві жителі виявилися самі налякані такою ескалацією, самі налякані від розбитого скла і жорстокості того вечора. До «гастролерів» тепер особлива увага. Всі дні з моменту початку карантину проходять в селищі абсолютно тихо, без жодних акцій. Санаторій посилено охороняється.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.