Четвер, 25 Квітня, 2024

Кернес витратить на фонтан в центрі Харкова понад 80 мільйонів гривень

Ремонт фонтану зі світломузикою в парку імені Тараса Шевченка, який вирішили у міськраді провести в наступному році, обійдеться харків’янам в 86,7 мільйона гривень, повідомляє Харків Майбутнього.

Саме в таку суму були оцінені роботи по реконструкції та ремонту і з бюджету міста вже виділили гроші на ці заходи. До слова, ремонт не буде швидким, оскільки, не дивлячись на велику суму, виділену на будівництво, він запланований в рамках 2019 = 2021 років. Тобто, за 86 мільйонів будівельники протягом двох років будуть ремонтувати один фонтан. У планах міської ради Харкова вже в 2020 році виділити 17 мільйонів гривень на початок робот. У ці гроші закладені 19,6% робіт, що плануються на об’єкті.

Торги по відновленню парку і фонтану вже виграв відомий в Харкові «улюбленець» мера і міськради «ІК «ПланетаБуд».
Як заявили в фірмі, в завдання буде входити установка нових насосів, ЛІД-світильників, систему фільтрації води, труби і подачі води на фонтан.

Варто відзначити, що раніше в Харкові вже стався скандал, пов’язаний із закупівлями міської ради, які вони справили до святкування Нового року. Мерія купила за шість мільйонів гривень будиночок Діда Мороза. Така велика сума за «житлоплощу» для чарівного персонажа обурила деяких харків’ян, проте в мерії зазначили, що лише оновили застарілий будинок і надалі планують експлуатувати «обновку» протягом не менше 10 років.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.