П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нові квартири для переселенців

Мати власне житло для сучасного українця – це найважливіша ціль і мета. Але, на жаль, реалії нашого життя такі, що досягти такої мети стає з кожним роком нереально. Особливо недосяжною така можливість стає для сучасної молоді. Протягом останніх років держава почала робити перші кроки для того, щоб отримати нове власне житло могли всі громадяни, які мають у цьому потребу.

Зокрема, для цього, повідомляє kharkov-future.com.ua, почали видавати житлові кредити, дозволили брати нове житло в розстрочку і створили список черги українців, які мають право на отримання житла від держави безкоштовно.

Першими в цій черзі є, звичайно, переселенці, а також учасники АТО та їх родини. нещодавно такі омріяні житлові площі змогли отримати 12 сімей переселенців із Донбасу. Зокрема, у селищі Дослідне Красноградського району Харківської області було відремонтовано та реконструйовано під житловий двоповерховий будинок  будівлю лабораторного корпусу дослідної станції сільгоспінституту.

На сьогоднішній день два поверхи будинку містять 4 двокімнатні квартири площею 45 м кв та 8 однокімнатних загальною площею 26 м кв.

Ремонтні роботи проводилися за рахунок коштів та активної підтримки німецьких партнерів. У будівлі встановлені енергозберігаючі вікна та двері, а кожна квартира має особисті лічильники тепла і води.

Як повідомив міський голова Красноградського району ордери на нове житло переселенці зможуть отримати вже в листопаді цього року. Тож 2020 рік сім’ї зможуть зустріти вже на новому місці у власних квартирах і заново розпочати своє життя.

Звичайно пам’ять про місця, де вони народилися не зникне ніколи й біль не втихне, але, можливо, це новий крок до кращого світлого майбутнього, на яке заслуговує кожен українець. Сподіваємося, що таких приємних сюрпризів від держави стане ще більше.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.