П’ятниця, 29 Березня, 2024

Харківські прикордонники вчасно врятували новонародженого

З кожним роком в Україні збільшується число випадків незаконного вивезення дітей за кордон. Причини на це є різні, але найжахливіше те, що все частіше це робиться з продовольчою метою.

Звичайно наші правоохоронні та прикордонні служби намагаються подолати цю проблему, але за певних умов корупції та бездіяльності органів влади це на сьогоднішній день залишається гострою проблемою.

Нещодавно такий випадок знову відбувся. Під час паспортного контролю, повідомляє  kharkov-future.com.ua, прикордонними службами м. Харкова у потязі сполученням Харків-Москва працівники виявили жінку, яка намагалася вивезти за межі країни до Російської Федерації восьмимісячну дівчинку, не маючи на те належних документів. Більше того, свідоцтво про народження дитини було підроблене, а також жінка не змогла надати прикордонникам офіційного дозволу батька на вивезення дівчинки з країни, або ж свідоцтва про те, що жінка виховує дитину сама.

Прикордонники негайно забрали дитину у жінки і передали її соціальним службам, а також повідомили поліцію, яка затримала жінку й на сьогоднішній день проводиться детальне розслідування. Прокуратора повідомляє, що за результатами розслідування на сьогоднішній день є підозри про те, що дівчинка була викрадена у батьків, тож зараз дівчинка перебуває у будинку малютки, де про неї дбають, стан дитини задовільний, а правоохоронці намагаються встановити особи батьків та якнайшвидше взяти у них свідчення, щоб з’ясувати всі обставини справи.

Щодо жінки, то органами прокуратури проти неї було відкрито справу за статтею про незаконне вивезення дитини з країни, а також за статтею про підробку документів.

Сподіваємося, що слідство матиме свої результати: винні будуть покарані, а немовля знайде свою сім’ю.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.